Nobel-juhlat 2022

Koronapandemian jälkeen Nobel-juhlat järjestetään tänä vuonna jälleen perinteisellä kaavalla kaikessa juhlallisuudessaan! Luvassa on siis kaksi päivää tiaroja ja iltapukuja à la Ruotsin kuninkaalliset!

Tein tällä kertaa tällaisen päivittyvän postauksen, jota täydennän illan aikana. Jos joku muukin seuraa illan livelähetyksiä, niin tämän postauksen kommentteihin saa tietysti tulla keskustelemaan!

Jos haluat muistella vuoden 2019 tunnelmia, postaus löytyy täältä. Kirjoitin hiljattain myös Seuran puolelle postauksen kuninkaallisten naisten Nobel-juhlapukeutumisesta yleisesti.

Embed from Getty Images
Ruotsin kuningaspari ja kruununprinsessapari vuoden 2022 Nobel-palkintoseremoniassa

Nobel-palkitut 2022

Mitalin, diplomin ja 10 miljoonaa Ruotsin kruunua (reilut 900 000 €) sisältävät Nobel-palkinnot jaettiin tänä vuonna seuraaville henkilöille:

 • Lääketieteen palkinnon sai ruotsalainen Svante Pääbo työstään muinaisgenetiikan tutkimuksen parissa.
 • Fysiikassa palkittiin ranskalainen Alain Aspect, yhdysvaltalainen John F. Clauser ja itävaltalainen Anton Zeilinger lomittuneiden hiukkasten tutkimuksesta.
 • Kemian palkinto meni molekyylien rakentamista tutkineet yhdysvaltalaiset Carolyn Bertozzi ja K. Barry Sharpless ja tanskalainen Morten Meldal.
 • Kirjallisuuden Nobel meni ranskalaiselle Annie Ernaux’lle.
 • Taloustieteessa palkittiin pankkikriisien ja rahoitusmarkkinoiden kriisien tutkimuksistaan tunnetut yhdysvaltalaiset Ben Bernanke, Douglas Diamond ja Philip Dybvig.
 • Rauhanpalkinnon jakavat tänä vuonna valkovenäläinen ihmisoikeusaktivisti Ales Bjaljatski, ukrainalainen Center For Civil Liberties -ihmisoikeusjärjestö ja venäläinen Memorial-ihmisoikeusjärjestö.

Nobel-juhlat

Tukholmassa ja Oslossa on oltu Nobel-tunnelmissa koko viikko, joka huipentui lauantain juhlapäivään. Rauhanpalkinto jaettiin tuttuun tapaan iltapäivällä Oslossa, ja muut palkinnot jakoi alkuillasta kuningas Kaarle Kustaa Tukholman konserttitalon palkintoseremoniassa muun kuningasperheen läsnä ollessa.

Oslossa rauhanpalkinnon jakaa Norjan Nobel-komitean puheenjohtaja, joten kuningasperheellä ei ole tilaisuudessa samanlaista roolia kuin Ruotsissa.

Embed from Getty Images
Kuningas Kaarle Kustaa jakoi palkinnot

Ilta jatkui Tukholmassa kaupungintalon sinisessä salissa noin 1200 vieraan Nobel-illallisella. Oslossa taas rauhanpalkinnon voittajia juhlittiin Grand Hotelissa järjestetyllä juhlaillallisella.

Oslon juhlallisuudet

Kuningas Harald, kuningatar Sonja, kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit osallistuivat Oslon juhlallisuuksiin. On tietysti ihan järkevää, ettei tilaisuus ole samaan aikaan kuin Tukholman, mutta kyllä tämä Norjan versio valitettavasti tuntuu aina ikään kuin alkulämmittelyltä Tukholman Nobel-glamouria odotellessa. 😀

Kuningatar Sonja oli pukeutunut petroolinsiniseen asuun, ja kruununprinsessa Mette-Marit puolestaan valitsi kirkasta punaista. Molemmat asukokonaisuudet olivat omaan silmääni onnistuneita. Erityisesti Mette-Maritin asu oli varmaan parhaita, joita muistan häneltä tässä tilaisuudessa nähneeni.

Embed from Getty Images
Norjan kuninkaalliset Oslon Nobel-seremoniassa

Embed from Getty Images

Oslon iltajuhlia ei lähetetä tv:stä, mutta kuninkaallisen perheen saapumisesta julkaistaan yleensä muutamia kuvia. Pukukoodiin ei kuulu tiaroja ja kunniamerkkejä.

Kruununprinsessa Mette-Marit jatkoi punaista linjaansa, ja kuningatar Sonja valitsi valkoisen iltapuvun, johon hän yhdisti näyttävän vihreän kaulakorun.

Embed from Getty Images
Norjan kuninkaalliset Oslon iltajuhlassa

Tukholman juhlallisuudet

Kuningas Kaarle Kustaan lisäksi Nobeleissa nähtiin tänä vuonna kuningatar Silvia, kruununprinssi Victoria ja prinssi Daniel, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia sekä prinsessa Christina ja Tord Magnuson. Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill ovat kotonaan Yhdysvalloissa.

Palkintoseremoniassa kuningaspari ja kruununprinsessapari istuivat lavalla, ja muu perhe seurasi seremoniaa eturivistä. Aiemmin kaikki istuivat lavalla, mutta nykyinen tapa otettiin käyttöön joitakin vuosia sitten perheen kasvettua kuningasparin lasten avioliittojen myötä.

Embed from Getty Images

Kuningatar Silvia oli pukeutunut violettiin pitkähihaiseen iltapukuun, jossa oli pitsinen yläosa. Pitsi jatkui vielä hameosan edessä. Koruiksi valikoitui pukuun kauniisti sopinut ametistitiara sekä yhteensopivat kaula-, rinta- ja korvakorut. Ranteessa näkyi vielä yksinkertaisempia rannekoruja ja mahdollisesti kello. Iltalaukku oli hopeinen.

Ruotsin ametistitiara ei ole suosikkejani, sillä sen asettelu tuntuu olevan vaikeaa kaikille muille paitsi prinsessa Madeleinelle. Tiaran kivet ovat kuitenkin upeat, ja toisaalta on aina kiva nähdä vaan paljon eri tiaroja. 😀 Silvia on luottanut Nobeleissa jo pitkään Leuchtenbergin safiireihin tai yhdeksänsakaraiseen timanttitiaraan, joten kivaa vaihtelua.

Embed from Getty Images

Kruununprinsessa Victoria valaisi palkintoseremoniassa koko lavan kirkkaan vaaleanpunaisella puvullaan! Svensk Damtidningin mukaan puku oli Camilla Thulinin käsialaa ja valmistettu satiinista. Puvussa oli v-kaula ja leveä helma, ja sen yläosassa ja hameen takaosassa oli kaunis poimutus.

Tiaraksi Victoria oli valinnut perheen isomman nappitiaran, joka ei sekään ole suosikkitiarani, mutta siinä on kivasti kokoa ja se sopii hänelle minusta kauniisti. Tiaran rungossa on useimmiten nähty kaksi timanttiriviä, mutta nyt Victoria oli lisännyt extrakimallusta kolmannen rivin muodossa!

Embed from Getty Images

Tiaran kanssa kruununprinsessalla oli timanttiset kaula-, rinta- ja korvakorut. Myös hiuksissa ja ranteessa näkyi kimallusta, mahdollisesti timantteja? Huomatkaa muuten, että kaulakorun timantit ovat vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä (korjaus: kaulakorun kivet ovat akvamariineja. Royalistan-blogin mukaan kaulakoru oli alun perin prinssi Bertilin lahja prinsessa Lilianille).

Bottega Venetan vaaleansinisen iltalaukun olemme nähneet useasti ennenkin, ja sama laukku itse asiassa löytyy monen kuninkaallisen kaapista. Vaaleansininen väri sopii aina Ruotsin Serafiimiritarikunnan kunnianauhaan.

Embed from Getty Images

Prinsessa Sofialla oli vaaleansininen iltapuku, jonka UFO No More kertoi olevan ruotsalaisen Ida Lanton käsialaa. Saman suunnittelijan luomuksia on nähty Sofian päällä aiemminkin. Puvun yläosassa ja vyötäröllä oli ruotsalaisen “höyhentaiteilijan” Tim Mårtensonin tekemiä silkkikukkia.

Embed from Getty Images

Sofialla oli jälleen häätiara, kuten arvata saattoi, mutta tiara oli saanut jälleen uuden tvistin! Aiemmin olemme nähneet sen pelkillä timanteilla tai vaihtoehtoisesti smaragdeilla, helmillä ja turkooseilla. Nyt prinsessa oli lisännyt tiaraan pukuun kauniisti sopineet siniset kivet, mahdollisesti akvamariinit (korjaus: Ruotsin ELLEn mukaan myös tiarassa on topaaseja). Korvakorut ovat LWL Jewelleryltä, ja niissä oli timanttien lisäksi tiaran kiviin sointuneet topaasi. Rintakoruna oli timanttirusetti.

Embed from Getty Images

Tim Mårtenson jakoi Instagramissa kuvia prinsessa Sofian puvun kukkien valmistusprosessista aiemmin tällä viikolla.

Prinsessa Christinalla oli kaunis tumma iltapuku, joka oli koristeltu suurella perhoskuosilla. Prinsessa oli valinnut illaksi kauniin Connaught-tiaran, jonka kanssa hänellä oli kaksirivinen helmikaulanauha ja toinen medaljonkimainen kaulakoru, helmikorvakorut sekä myös helmin koristeltu rintaneula.

Kaikilla kuninkaallisilla oli Serafiimiritarikunnan kunniamerkit ja daameilla lisäksi perhekunniamerkit. Kuninkaalla ja prinsseillä oli lisäksi Pohjantähden ritarikunnan kunniamerkit kaulassa.

Asutiedot löydetty: UFO No More, Svensk Damtidning, The Court Jeweller, Elle Sweden

Embed from Getty Images

Aftonbladetin mukaan Eurooppaa parhaillaan koetteleva energiakriisi ja inflaatio näkyy myös Nobeleissa. Illallisella käytetään niin paljon ruotsalaisia raaka-aineita kuin mahdollista, ja kondiittori Annie Helsselstad kertoo, että inflaatio on ollut mukana ajatuksissa. Esimerkiksi jälkiruuassa on hyödynnetty helposti saatavilla ollutta (ja ilmeisesti edullista) luumua.

Tarjolla oli kuhaa ja kyssäkaalia alkupalaksi, ruotsalaista hirvenlihaa ja juureksia pääruuaksi sekä paistettua juustokakkua luumuhillokkeella ja -kreemillä jälkiruuaksi.

Tukholmassa on Nobel-viikolla myös valofestivaali, joka valaisee mm. kaupungintalon. Festivaalin energiankulutusta on tänä vuonna onnistuttu vähentämään teknisillä ratkaisuilla jopa 40 % edellisvuoden kulutukseen verrattuna.

Embed from Getty Images
Kuvia kaupungintalon kattauksesta ennen vieraiden saapumista

Kuka oli illan kuningatar? Kuningatar Silvia oli kokonaisuudessaan tyylikäs ja loisti violetissa, kruununprinsessa Victorian iltapuku oli oma suosikkini, mutta prinsessa Sofian tiaran uusi versio ja puvun väri taas kallistavat vaakaa myös hänen suuntaansa.

En ole missään nimessä pettynyt illan saldoon, mutta näistä lookeista mikään ei tuntunut täydeltä napakympiltä, jossa olisi kaikki kohdallaan. Olisipa Madeleine ollut mukana! 😀

Lisäksi kiinnostavaa, ettei Silvialla, Victorialla tai Sofialla ollut kellään vanhaa pukua uusintakierroksella, vaan kaikki taisivat olla uusia.

Huomista kuninkaanlinnan illallista odotellessa!

39 kommenttia artikkeliin ”Nobel-juhlat 2022

 1. Tiaroja: Silvialla ametistit, Victorialla isompi nappitiara, Sofialla häätiara (mutta onko siinä sinivihreitä kiviä tällä kertaa??) ja Christinalla Connaught-tiara.

  • Tulispa parempaa kuvaa, mutta joo, Sofialla uudet kivet sentään! Oisko jotkut akvamariinit?

   • Tarvitsen parempaa kuvaa Sofian puvusta myös. Victoriasta äkkiseltään tykkään, samoin Silviasta. Mietin, alkaako ne isot tiarat olla Silvialle liian painavia näin pitkää iltaa varten? Vai onko vaan mieli muuttunut. 😀

    • Kivaa vaihtelua ainakin nyt kun jäi Silvialla se ”nine pronger” kaappiin.

     Puvuista ei oikein osaa sanoa vielä, pitää katsoa paremmin vielä sitten myöhemmin porrasasteluissa, miten istuvat kukanenkin pukuihinsa.

 2. Vähän mixed feelings puvuista! Silvia tyylikäs, mutta tiaran asettelu liian sädekehä. Victorialle olisin toivonut jotain kapealinjaisempaa ja veistoksellisempaa ehkä, mutta jos vertaa niihin 2019 pukuihin niin parempi kuitenkin 😀 Kuusinappinen kuitenkin kiva ja oisko jopa hieman pehmeämpi kampaus kuin yleensä? Sofian puku ei ainakaan ensinäkemältä iskenyt, akvamariinit tiaraan ihan kiva lisäys mutta olisi silti ollut mielummin vaikka connaught… Noh sentään Kate vaihtoi tiaraa niin ei makeaa mahan täydeltä.

 3. Sofian tiara on kuin Frozenista, ja tämä on kehu! Puku näyttää ihan hyvältä. Victorialla ja Silvialla ihanan väriset puvut.

 4. Huomiselle toivoisin ehkä sitten sitä yksinkertaisempaa eleganssia + Sofialle ihan mikä vaan muu tiara 😀 Linnan juhlissa oli paljon upeita asuja nyt, esim. Paula Vesalan mustan viittamekon tyylinen olisi upea Victorialle.

  • Mä haluaisin Sofialle jotain yksinkertaista mutta ei “outoa”. Niin kuin ei tällaisia prinsessahörhelöitä, mutta ei toisaalta sellaisia joulukuusipukujakaan kuin se vihreä Nobel-puku. 😀

   • Mä itse asiassa tykkäsin siitä joulukuusipuvusta toisella käyttökerralla paljon enemmän! 😀 Silloin oli kampaus parempi ja pukua oli taidettu ottaa vähän sisään että istui paremmin. Mutta nyt vois olla jotain vahvaa väriä Sofiallakin, kun eilen oli niin hempeää pastellia.

 5. Pakko kehua myös muutakin kuin prinsessoja ja kuningatarta: onpa ihanan värikäs kattaus banketissa!

  • Totta, kattaus on tosi kaunis! Luin jostain, että kukat tulevat yleensä Italiasta kaupungista, jossa Alfred Nobel asui ja kuoli. Mutta nyt perinne katkesi, ilmeisesti maailman logistiikkakiemuroiden, inflaation yms. vuoksi.

 6. Akvamariinit ovat kyllä tosi kiva värilisäys Sofialla tiaraan mutta nuo päänmyötäiset hiukset eivät säväytä ollenkaan. Viktorian puku tiaroineen on aivan ihanan raikas kokonaisuus!

  • Mä rakastuin tähän akvamariinilisäykseen heti! Puvustakin tykkäsin yleisesti, mutta liikaa hörhelöitä mun makuun.

   Viktorian puku oli mun suosikki tällä kertaa!

  • Mä tykkäsin kanssa! Kokonaisuus olisi ollut täydellinen jonkun muun tiaran kanssa. Ehkä tuo nappitiaran kolmas rivi jotenkin häiritsi mua, se ei tunnu istuvan siihen vaan näyttää vähän väkisin siihen ängetyltä.

 7. Silvia ilmeisesti pitää tuosta ametistitiarasta, onhan hän käyttänyt sitä monta kertaa vuosien varrella. Kevyt se ei ole, niin paljon siinä on jalokiviä.
  Victorian puku oli minusta kaunis, nappitiara ei ehkä ole paras valinta mutta emmehän tiedä mitä tiaroja on huollettavana ja jne. Sofian puku ja kampaus tai siis kampauksen puute huh huh taas kerran. Tiaran uudet kivet pelastivat vähän eleganssia, mutta ei nekään ihmeisiin pysty.
  Prinsessa Christinan puku oli moderni ja Connaughin tiara eli hänen äitinsä tiara niin kaunis.

  • Ametistisetti on kyllä upeita, vaikka tuo tiaramuoto ei paras olekaan!

   Sofian kokonaisuus oli mun mielestä hyvä, mutta kunpa puvussa vaan ei olisi ollut niin paljon noita koristehärpäkkeitä. Tiaran uudet kivet oli ehdottomasti upea lisäys, mutta nähtäisiinpä vain joku toinen tiara joskus…

 8. Victorian asu oli kyllä Upea. Sofialla taas hänelle istuva puku. Mutta valitsen parhaaksi Victorian.

 9. Olipa kivaa että Nobelitkin on jälleen perinteisen kaavan mukaan🤩 odotan kuninkaan illallisilta vain että Sofia päästäisi meidät piinasta ja vaihtaisi sen tiaran…..🙈

  Täytyy kyllä antaa pisteet tuosta häätiaran monikäyttöisydestä, sopii todella monen asun kanssa. Erityisesti tykkäsin Sofian pitkästä laahuksesta, kokonaisuus toimi mutta tiaran takia jäi tasolle ihan kiva.

  Victorian puku oli illan upein! Laukku ja kaulakorun siniset kivet sointui kivasti yhteen kunnianauhan kanssa ja pukun väriinki sopi. Tiara oli kivaa vaihtelua sille teräväkärkiselle joka on Victorian vakkari. Puvun kanssa olisi sopinut tosi kivasti se vaaleanpunainen topaasi kaulakoru, tuo Lilian peruja oleva on kaunis mutta jotenkin liian pieni ja vaatimaton muuten niin majesteetilliseen stailaukseen.

  Silvia oli muuten napakymppi mutta puvun laahus on jotenkin hassu. Tykkään kyllä aina laahuksista ym mut jotenkin tuo kiinnitys vyötäröllä häiritsee ja lavalla istuessa näyttää hiukan hassulta. Kiva että vaihtoi vakitiarat välillä😊

  • Sofian tiara on mun mielestä tosi kaunis, ja monikäyttöisyydessä nyt ihan omaa luokkaansa, kun vaihtoehtoja on nähty näin monia. Mielellään sitä katselee, mutta kunhan ei vaan olisi joka kerta aina sama. 😀

   Mä niin odotan, että Victoria pääsee käyttämään Ruotsin jättitiaroja ja muita nyt vain Silvialla nähtäviä koruja!

 10. Voi hyvin olla niin, että on päätetty, että Sofia käyttää ainoastaan oman tiaransa. Hänellähän on kerran ollut ametistitiara ja se 4 nappitiara jossain juhlissa.Niinhän se on myös ollut Tanskassa, että prinsessa Marie käyttää aina se yksi ja sama.

  • Mä luulen, että kyse on vaan omasta valinnasta. Tylsää toki, kun niitä vaihtoehtoja olisi kuitenkin useita vapaana. Luitko sen postauksen, jossa aiemmin tässä syksyllä pohdin Sofian tiaratilannetta? 🙂 Linkki: https://timanttisalonki.com/2022/10/30/prinsessa-sofian-tiara-tuli-jaadakseen/

   Tanskassa tiaroja on vähemmän. Kruununprinsessa Marykin käytti vuosia ensin vain kahta tiaraa, kunnes järjesti sen ulkopuolisen lainatiaran ja osti uuden tiaran itse. Prinsessa Mariellakin on sentään niitä ulkopuolisia lainatiaroja, joista saa edes vähän vaihtelua, vaikka hän useimmiten valitsee sen kuningattaren lainaaman kukkatiaran.

   Tässä kohtaa mä olisin ihan valmis näkemään Sofialla vaikka sen Victorian kamalan 18-vuotispäivätiaran, kunhan vaan jotain muuta kuin häätiaran! 😀

 11. Lähes joka vuosi tykkään toisen illan puvuista enemmän ja niin tälläkin kertaa 😀 Nyt oli Victorialla sitä aikuisen naisen eleganssia, tuo puku on nähty jo monesti mutta joka kerta yhtä kaunis. Ja Sofiakin toteutti toiveen voimakkaasta väristä, joten annetaan anteeksi jälleen kerran häätiara. Raikas kokonaisuus, tykkäsin! Ja Silvialla & Christinalla molemmilla taisi olla vanha mekko uusintakierroksella, hyvä hyvä!

 12. Olen vähän myöhässä kommentoimassa, mutta täältä nyt tulee minunkin arviot gaalan asuista 😀

  Silvian ja Christinan asuista minulla ei ole sen ihmeempää mielipidettä, molemmat rouvat ovat oikein tyylikkäitä. Ametiestitiara on vähän hankalan näköinen kaikilla muilla paitsi Madeleinella, mutta arvostan silti vaihtelua!

  Victorian asu on todella kaunis. Yleensä haluaisin nähdä hänellä vähän aikuisempaa ja kapealinjaisempaa tyyliä, mutta tämä prinsessaunelma kyllä sulatti munkin sydämen. Vähän jäin miettimään, että olisiko tämä mekko toiminut yhtä hyvin vähän kapeammalla tai jopa merenneitomallisella helmalla… Vähän tämäntyyliseti mutta vaaleanpunaisena: https://i.pinimg.com/736x/6a/21/3d/6a213d6dde0f87ba5bd6c0a953220a7c.jpg
  Isompi nappitiara on mun mielestä sopinut paremmin Victorialle kun se on aseteltu vähän taaemmas päähän, hieman takakenoon ja ilman alimmaista timanttiriviä, niin kuin Italian valtivierailulla 2018: https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5ce324e717665f000183a170/1585865388184-PEHTPRYS3E14R4LRDKH7/ABACA-659225-042.jpg

  Sofian asu oli kauniin värinen ja mallinen, mutta mun makuun aavistuksen turhan hörselöinen. Simppelin tyylin ystävänä olisin itse jättänyt kauluksen pois ja pistänyt höyhenkoristeita vain hihoihin ja helmaan, en ollenkaan puvun yläosaan. (Kylläpäs mulla on tänään paljon muutosehdotuksia :D). Topaasit ovat tosi hyvä lisäys tiaraan! Vaaleat kivet ovat ehkä hieman monikäyttöisemmät kuin voimakkaan väriset smaragdit ja turkoosit, ja toisaalta vaihtelua kokotimanttiseen ja helmiversioon. Nyt odotan, että seuraavaksi Sofian häätiarassa nähdään punaiset rubiinit, niin alkaa olla hyvin kattava väriskaala. Siitä huolimatta olisi kiva nähdä muitakin tiaroita edes joskus…

 13. Kommentoin vielä Norjan juhlaa. Kuningas Harald on hoikistunut ja kasvoilla on terve väri, vointi ilmeisen parempi. Kuningatar Sonja on ihmenainen, ei ikä paina ja aina tyylikäs. Koetin katsella tuota iltajuhlan kaulakorua, onkohan se niitä arabilahjoja. Smaragdeja varmaankin.
  Mette-Marit, lempiprinsessani, vointi ilmeisen hyvä ja punaisen sävyt pukevat häntä. Iltajuhlaan kaipailin myös prinsessa Ingridia ja Astridia.

  • Mette-Maritille todella sopii punainen!

   Mäkin odotan, koska saadaan Ingrid mukaan iltajuhliin! Hönestä on tullut mun lemppariprinsessoja, laitoin joulukortinkin menemään, vaikka tiedän ettei Norjan hovista vastailla koskaan. 😀

  • Kuosi ei ehkä ole imartelevin varsinkaan tuon leikkauksen kanssa. Kaunis kuitenkin! 😊 Ja upeaa, että Christina jaksaa vielä 79-vuoden iässä osallistua Nobeleihin!

 14. Moikka, nyt vasta luin tämän Nobel-jutun. Hei miua kiinnostaa kuninkaallisfanina, että totta tosiaan, Sofialla on aina tuo hänen häätiaransa käytössä. Kaunis se toki on (itse tykkään varsinkin smaragdiversiosta), mutta miksi hän ei käytä koskaan mitään muita tiaroita? Kai hänellä lupa olisi käyttää muitakin – paitsi tietysti vain kuningattararelle kuuluvia, upeimpia tiaroita – kuten perheensä muut nuoret naiset käyttävät. Onko sinulla tietoa tästä? Ja joo huomasin myös, että tuo ametistitiara ei oikein istu Silvialle, mutta hänen päässään on nähty niin uskomattoman hyvin istuvia tiaroita, kuten esim. suosikkini Leuchtenbergin safiirit, että ihmettelen, mistä tuo “istumisongelma” johtuu. Katsoin Areenasta Ruotsin kuninkaalliset korut ja siinä kampaaja kertoi tiaroiden asettelusta ja miten hullunvaikeaa se on, mutta lopputuloksesta kampaaja saa lähes aina hyvän, jopa täydellisen. Eli mikä ihme tosiaan tuon ametistitiaran “istumisessa” mättää, jos kerran Madeleinelle se istuu, kuten mainitsit 🙂

  • Sofian tiaratilanteesta oli juttua täällä juuri syksyn aikana, oletko lukenut sen postauksen? 😊 Mä olen sitä mieltä, että kyse on omasta valinnasta, mutta tylsäähän se on yhtä kaikki syystä riippumatta. 😄

   https://timanttisalonki.com/2022/10/30/prinsessa-sofian-tiara-tuli-jaadakseen/

   Ametistitiarahan on ollut alun perin kaulakoru, mikä näkyy juuri tässä, että se ei istu niin luonnollisesti kuin muut tiarat. Moni alun alkaen sekä kaulakoruksi että tiaraksi suunniteltu koru toimii hyvin kummin päin tahansa, mutta sitten taas nämä kaulakorusta tiaraksi -viritelmät eivät aina ole musta niin onnistuneita.

   • Hei kiitos lukuvinkistä, kävin lukemassa ton Soffen tiaratilanne -jutun! Erikoinen kuvii kyllä kaikin puolin, hyvää spekulaatiota sinulta. Ametistista vielä sen verran, että löysin (itselleni uusia) kuvia Madeleinesta sen kanssa hiukset upeasti, muhkeasti auki ja jestas, että se toden totta näyttää hyvältä oikein aseteltuna!

    • Joo, oikeella asettelulla ametistitiara on parhaimmillaan upea! Harmi vain, että kukaan muu kuin Madeleine ei oikein onnistu sen kanssa (ainakaan mun mielestä). Tiaran kivethän ovat upeita!

Jätä kommentti