Prinsessa Alexandra ja Nicolas Bagory vihittiin Luxemburgin kaupungintalolla

Prinsessa Alexandran ja Nicolas Bagoryn häiden ensimmäinen osio on taputeltu! Prinsessapari vihittiin eilen lauantaina siviilimenoin Luxemburgin kaupungintalolla. Marraskuussa kihlautuneella parilla on edessään vielä katolisen kaavan mukainen kirkollinen vihkiminen Etelä-Ranskassa ensi lauantaina 29. huhtikuuta. Lisätietoa häistä löytyy blogin hääsivulta (vielä ehtii käydä laittamassa arvauksen ensi viikon häätiarasta!)

Huom! Postauksen kuvagallerioiden kuvat saa klikattua auki isommiksi! Getty-galleriat puolestaan ovat selattavia.

Luxemburgin prinsessa Alexandra ja tämän sulhanen Nicolas Bagory saapumassa Luxemburgin kaupungintalolle vihkiseremoniaansa.
Prinsessa Alexandra ja Nicolas Bagory ovat nyt naimisissa!

Siviilivihkiminen Luxemburgin kaupungintalolla

Kuninkaallinen seurue käveli suurherttuan palatsilta muutaman sadan metrin pituisen matkan Luxemburgin kaupungintalolle Place Guillaumen aukiolle. Joukkoa johti hääpari, jonka perässä tulivat suurherttua Henri ja suurherttuatar Maria Teresa, perintösuurherttua Guillaume ja perintösuurherttuatar Stéphanie, prinssi Félix ja prinsessa Claire, prinssi Louis sekä prinssi Sébastien.

Myös Nicolasin äiti ja neljä sisarusta olivat paikalla, mutta he saapuivat eri aikaan.

Kuninkaallinen perhe saapumassa kaupungintalolle.

Sää oli iltapäivää kohden muuttunut tihkusateiseksi, mutta paikalle oli kerääntynyt silti runsaasti yleisöä. Yleisöalue oli rajattu selvästi aidoilla, ja kaupungintalon sisäänkäynnille oli tuotu punainen matto. Aukiolla ja palatsille johtavalla reitillä näkyi myös keväisiä kukka-asetelmia.

Kuninkaalliset siviilivihkimiset ovat Luxemburgissa olleet melko pienimuotoisia, joten koko sukua tai parin ystäviä ei paikalle odotettukaan. Vieraita oli vain 15, ja esimerkiksi suurherttuaperheen lapset oli jätetty kotiin.

Vihkimisen toimitti Luxemburgin kaupungin pormestari Lydie Polfer. Hovi kertoi ennakkoon, että seremoniaa voisi seurata heidän Instagram-tilinsä kautta, mutta ei sitä sitten kuitenkaan näytettykään, vaan sekä hovin että paikallisen RTL-median (linkin takaa löytyy kuvia ja videoita päivästä) livelähetykset menivät tauolle toimituksen ajaksi. Seremonian jälkeen lähetykset näyttivät kuitenkin hääparin ja kuninkaallisen seurueen poistumisen kaupungintalolta.

Hovi julkaisi illemmalla runsaasti kuvia myös seremoniasta.

Kaupungintalon portailla tuoreen avioparin päälle heiteltiin konfettia, ja hovin ennakkotietojen mukaisesti kuninkaalliset kiersivät tervehtimässä paikalle saapunutta yleisöä. Paikalla oli paljon lapsia (uskoakseni joku koululuokka) ja myös Alexandran suojeleman Luxemburgin näkovammaisten yhdistyksen jäseniä.

Luxemburgin kaupungin häälahja Alexandralle ja Nicolakselle on muuten 10 000 euron lahjoitus tälle näkövammaisten yhdistykselle. Lahjoituksella tuetaan yhdistyksen äänikirjaston kehittämistä, ja kaupungin mukaan projekti tukee myös heidän saavutettavuusarvojaan.

Prinsessa Alexandra oli säteilevä morsian, joka vilkutteli iloisesti yleisölle ja kiersi tuoreen aviomiehensä kanssa molemmin puolin aukiota. Nicolas oli hymyileväinen, mutta ehkä hiukan varautunut. Sulhanen pääsi kuitenkin myös kättelemään ihmisiä (kuka muuten ei olisi häkeltynyt joutuessaan ensimmäistä kertaa tällaiseen valokeilaan?). Myös muu perhe kierteli yleisön luona.

Kaupungintalon sisätila
Eturivissä hääpari vanhempineen sekä Luxemburgin pormestari. Takariveissä hääparin sisarukset.

Livelähetykset loppuivat, kun kuninkaalliset lähtivät takaisin palatsille, mutta myöhemmin somesta näki, että hääpari oli näyttäytynyt vielä palatsin parvekkeella sekä ehtinyt jopa tehdä pikaisen vierailun Luxemburgin Notre Damen katedraaliin.

Myöhemmin luvassa oli juhlavastaanotto, johon oli hovin mukaan kutsuttu parin omien kutsuvieraiden lisäksi myös virallisia vieraita.

Alexandra ja Nicolas näyttäytyivät suurherttuan palatsin parvekkeella yleisölle.
Hääpari näyttäytyi yleisölle vielä kuninkaallisen palatsin parvekkeelta.

Alexandra valitsi valkoista siviilivihkimiseen

Upea morsian oli valinnut siviilivihkimiseen tuttua ja turvallista valkoista, johon myös kälyt Stéphanie ja Claire luottivat omissa häissään. Alexandran look oli kuitenkin ihan erilainen kuin Stéphanien jakkupuku ja Clairen peplum-mekko.

Alexandralla oli valkoiset leveälahkeiset housut ja valkoinen pitkähihainen pusero. Kuvista on vaikea sanoa, oliko kyseessä yksiosainen haalari vai pusero ja housut. Valkoinen viittamainen takki oli Valentinon (hintaa sillä on yli 4000 euroa) ja pikkulaukku puolestaan oli Chanelin. Timanttikorvakorujen ja kihlasormuksensa lisäksi Alexandralla oli myös timanttinen hiusklipsi.

Embed from Getty Images
Morsian luotti valkoiseen

Pidin Alexandran asusta, minusta se oli sopivan elegantti mutta kuitenkin vähän erilainen. Ei ainakaan tylsä tai ennalta-arvattava! Aukinaiset mutta kauniisti kiharretut hiukset rentouttivat kokonaisuutta.

Kaupungintalolle saapuessaan prinsessa sai vastaanottokomitealtaan kauniin kukkakimpun, jossa toistui aukion kukka-asetelmien vaaleanpunainen. Tunnen kasveja todella huonosti, mutta näyttäisi pioneilta? Vihkimisen jälkeen Alexandra kuitenkin piti käsissään toista kieloista koostettua kimppua. Ehkä hän sai toisen kimpun lahjaksi joltain kaupungintalossa?

Hovin Instagramissa näkyi kaupungin kukkakoristeita

Suurherttuaperheen asut

Suurherttuatar Maria Teresa, morsiamen ylpeä äiti, oli valinnut tilaisuuteen kaksiosaisen pinkin/lohenpunaisen puvun belgialaiselta Natanin muotitalolta, joka kuuluu Benelux-maiden kuninkaallisten luottosuunnittelijoihin. Suurherttuattarella oli myös Sophie Habsburgin suunnittelema pikkulaukku.

Embed from Getty Images

Perintösuurherttuatar Stéphanie oli tyylikäs tummansinisessä Emporio Armanin mekossa. Hänellä oli anoppinsa tavoin Natanin kengät. Kauniisti koristeltu laukku oli Turquoise Tasselilta.

Embed from Getty Images

Prinsessa Claire loisti keväisen keltaisessa Diane von Fürstenbergin maximekossa. Hauskan boheemin mekon hinta on brändin verkkokaupassa 599 euroa. Nudet korkokengät olivat Diorilta.

Vasemmalta: prinssi Louis, prinsessa Claire, prinssi Félix ja prinssi Sébastien

Hääpotretit

Hovi julkaisi illalla vielä potretteja juhlavastaanotolta.

Prinsessa Alexandra ja Nicolas Bagory poseerasivat suurherttuan palatsissa ennen juhlavastaanottoa.

Paljon onnea prinsessa Alexandralle ja Nicolakselle! Ensi viikonloppuna sitten kirkollinen vihkiminen. 🙂

Lisää kuvia voi käydä katsomassa Luxemburgin hovin nettisivuilta. RTL:n sivuilla on oma kuvagalleriansa ja myös videoita päivästä.

Asutiedot on haettu UFO No More ja The Court Jeweller -blogeista. Kuvien oikeudet: Maison du Grand Duc – Sophie Margue & Kary Barthelmey.

13 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Alexandra ja Nicolas Bagory vihittiin Luxemburgin kaupungintalolla

 1. Onnea hääparille! Alexandran asulle en ensinäkemältä lämmennyt, mutta sitten kun pidempään katseli kuvia niin ihan kauniilta ja modernin elegantilta näyttää 😊 Tuo kimppu puolestaan on ihana! Pionit on omia lempikukkia, joten jos/kun joskus meen itse naimisiin niin tuota voisin hyvin käyttää referenssikuvana kimpulle 😀

  • Toi viitta ei ehkä ole parhaimmillaan tällaisessa tapahtumassa, missä liikutaan paljon ja vilkutellaan. Hiha-aukot näyttävät musta vähän hassuilta sellaisissa kuvissa. Mutta kokonaisuudessaan tykkäsin tästä kovasti!

   Pionit on upeita ja tuo Alexandran saama pionikimppu oli kyllä tosi kaunis! 😍

 2. Minä lämpenin housuasuille oitis, olivat, etenkin morsiamen, upeita!
  En tiedä sulhasen ikää, mutta jos oma hiusväri on tuo “hopea”, niin usein ei tällaista näe.
  Sitten vaan innolla odottamaan lisää kuvia tulevista tapahtumista!
  Sen verran housuasuista, että itse en ikinä hametta tai mekkoa käytä, että siksi ilahduttaa housupuvustus.

  • Sulhanen on kyllä onnistunut säilymään hyvin yksityisenä, suorastaan salaperäisenä. Mä mietin myös kihlauksen aikaan, että onko hiuskuontalo luonnostaan “hopea”. Hovikaan ei ole julkaissut mitään lapsuuskuvia sulhasesta, niin vaikea sanoa. 😃 Nicolas on syntynyt -88 eli täyttää 35 vuotta tänä vuonna.

   Mä käytän myös mekkoja ja hameita juhlissa, mutta housupuvut kiinnostaa! Haaveena olisi teettää joskus itselle täydellisesti istuva housupuku 😃

 3. Itse tykkäsin myös tuosta housuasusta. Tyylikäs ja juhlava ja vähän erilainen ! Kimppu asia mua hämmentää,luulin että tuo aivan mielettömän ihana pionikimppu oli hääkimppu?! Myöhemmin kuitenkin morsiammella tosiaan oli kielokimppu kädessään..

  • Alexandra sai sen pionikimpun heitä vastassa olleilta lapsilta, mutta asiasta oli varmasti sovittu. Olisiko ollut kaupungin lahja? Maria Teresalle ojennettiin myös kimppu.

   Pioneita oli myös kaupungintalon koristeissa, niin selvästi se oli sovittu teema. Mutta jostain ilmestyi kieloja. 😃 Jos joku toi kielot lahjaksi spontaanisti, niin ehkä morsian ei halunnut sitten loukata antamalle kimpun jollekin kannettavaksi, vaan päätti sitten kantaa sitä poistuessa? En tiedä yhtään 😃

 4. Mä tykkäsin myös Alexandran housuasusta! Mun makuun se oli moderi ja elegantti. Rento kampaus toi asuun nuorekkuutta. Mä käytän itse tosi paljon housuja, niin tällaiset astetta juhlavammat housuasut jaksaa ilahduttaa ja antaa inspiraatiota! Kiva nähdä, että juhlavakin pukeutuminen ei aina vaadi mekkoa naisella.

  Ryhmäkuvia katsoessani huomasin ehkä ensimmäisen kerran, että Luxemburgin prinssiveljeksistä Louis näyttää tosi paljon isältää, mutta kaikki muut veljekset (ja Alexanrda!) ovat tainneet periä tummat piirteensä äidiltään. Louis on jotenkin ihan eri paria veljiensä kanssa!

  • Nyt kun sanoit, niin Louis tosiaan erottuu sisaruksistaan. Erityisesti Felixissä näen yhdennäköisyyttä Maria Teresan isän kanssa, ja Alexandra kuuluu samaan kategoriaan, mutta en ole ihan varma, mihin sijoittaisin Guillaumen ja Sebastienin.

   Mä oon muuten ajatellut pitkään, että Belgian kuningasparin lapsista Emmanuelilla ja Eleonorella on vähän samanlaiset piirteet kuin suurherttua Henrillä. Ei sinänsä mahdotonta, kun perheet ovat läheistä sukua. Mutta tää voi myös olla joku mun aivojen tuottama harha, yleensä mun on tosi vaikea havaita yhdennäköisyyttä ihmisten välillä. 😃

   • Nyt kun googletin niin mä näen myös yhdennäköisyyttä Belgian Emmunuelin ja Eleonoran ja Luxemburgin Henrin välillä, erityisesti silmien alueella! Voihan se olla, että jokin piirre ei näy ihan joka sukupolvessa vaan hyppiin vähän suvussa. 😃

    Samaan teemaan liittyen, kun olen katsonut tuoreita kuvia Britanniasta niin mun mielestä Savannah Philips näyttää todella paljon serkultaan Mia Tindallilta! Aikuisiin verrattuna mun mielestä Savannah näyttää enemmän tädiltään Zaralta kuin isältään tai äidiltään 😃

    • Se on hassua, miten geenit voi hyppiä. Mä kävin muutama vuosi sitten mummoni kanssa läpi vanhoja valokuvia. Siellä oli joku isoisoäiti, jolla oli ihan samanlaiset kasvonpiirteet kuin yhdellä serkuistani. 😃

     Miassa ja Savannahissa näen samaa, mutta nuorempia sisaruksia eli Islaa ja Lenaa en sitten taas osaa oikein sijoittaa.

     • Mun mielestä Lena näyttää aika paljon isältään Mike Tindallilta ja Isla näyttää ehkä vähän enemmän äidiltään kuin isän puolen sukulaisilta. Mutta lapsen kasvonpiirteet voivat kyllä muuttua tai ainakin jotkut piirteet korostua iän myötä. Olen kuullut sanottavan, että vauvat ja pienet lapset muistuttavat usein isäänsä, ja äidin piirteitä saattaa tulla esiin vasta isompana. Tiedä näistä sitten! 😂

     • Mä olen kanssa kuullut, että lapsen kasvaessa voi korostua eri piirteet. Ja toisaalta aina ei edes ole selvää yhdennäköisyyttä kumpaankaan vanhempaan. On ne geenit vaan mielenkiintoisia! 😃

Jätä kommentti