Kuninkaallista vastauspostia, osa 2

Kuninkaallinen postiprojekti jatkuu, ja on aika esitellä kevään ja alkukesän aikana tulleet vastauskortit! Nyt onkin vähän enemmän näytettävää, ja joukossa on muutama erityisen mieluisa kortti. Viime kerralla esittelin saamani vastaukset videolla, mutta nyt päädyin tekemään perinteisen kuvapostauksen, kun videokuvaaminen osoittautui haasteelliseksi.

Tänä vuonna lähetän siis joka kuukausi jokusen kirjeen/kortin eri hoveihin ja yksinkertaisesti odotan, millainen nippu vastauspostia vuoden aikana kertyy. Teen tätä testimielessä, mutta koska niitä vastauksia on kuitenkin kiva saada, niin olen keskittynyt niihin hoveihin, joista sellaisen todennäköisemmin saa.

Prinssi Philipin poismenon johdosta lähetettyihin osanottoihin tullut kiitoskortti. Kuva: Timanttisalonki

Kenelle kirjoitin huhti-kesäkuussa 2021

 • Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia (vauvaonnittelut)
 • Prinssi Charles ja herttuatar Camilla (hääpäivä)
 • Suurherttua Henri ja prinssi Sébastien (syntymäpäivä samana päivänä)
 • Kuningatar Elisabet (95-vuotissyntymäpäivä + osanotot prinssi Philipin poismenon johdosta)
 • Cambridgen herttuapari (10-vuotishääpäivä)
 • Infanta Sofia (14-vuotissyntymäpäivä)
 • Alankomaiden kuningasperhe (kuningas Willem-Alexanderin syntymäpäivä sekä yleiset kevätterveiset)
 • Prinsessa Charlotte (6-vuotissyntymäpäivä)
 • Luxemburgin prinssi Charles (1-vuotissyntymäpäivä)
 • Kuningatar Máxima (50-vuotissyntymäpäivä)
 • Tanskan kruununprinssipari (hääpäivä)
 • Espanjan kuningaspari (hääpäivä)
 • Sussexin herttuapari (hääpäivä + vauvaonnittelut)
 • Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi (onnittelut vauvauutisista)
 • Prinssi Charles (osanotot prinssi Philipin 100-vuotispäivän kunniaksi)
 • Prinssi Edward ja kreivitär Sophie (hääpäivä)
 • Prinssi William (39-vuotissyntymäpäivä)
 • Monacon ruhtinaspari (10-vuotishääpäivä)
 • Kreikan kruununprinssipari (hääpäivä)

Tähän ajanjaksoon osui muutamia isompia merkkitapahtumia, mutta muistin myös ihan tavallisia synttäreitä ja hääpäiviä. Kaikkiin ei ole vielä tullut eikä tulekaan vastauksia, mutta tässä projektissa kärsivällisyys on valttia!

Pienemmistä hoveista vastaus on tullut toisinaan muutamassa viikossa, mutta brittihovin korteissa on mennyt useita kuukausia joka kerta. Sain vastaukset Cambridgejen hääpäiväonnitteluihin sekä Charlotten synttärikorttiin itse asiassa aiemmin tällä viikolla eli reippaasti jo heinäkuun puolella.

Cambridgejen hääpäiväkortti sekä Charlotten synttärikortti tulivat samassa kirjekuoressa heinäkuun toisella viikolla. Hääpäiväkortin kuva on otettu selvästi samaan aikaan kuin hovin aiemmin julkaisemat kuvat, mutta tätä ei mielestäni nähty somessa. Charlotten kuva on sama kuin synttäreiden aikaan julkaistu.

Heinäkuun alussa posti toi puolestaan kuningatar Elisabetin kiitoskortin prinssi Philipin muistamisesta.

Kuningatar Elisabetin toimistosta vastattiin prinssi Philipin poismenon osanottoihin tällaisella kortilla.

Philip-kortin kannessa on prinssin oma “merkki”, ja sisäpuolelta Buckingham Palace -tekstin yläpuolelta löytyy kuningattaren vaakuna. Philipin merkki kuvaa Edinburghin linnaa, jota ympäröi Sukkanauharitarikunnan vyö. Ritarikunnan tunnuslause Honi soit qui mal y pense eli “hävetköön hän, joka huonoa tästä ajattelee” lukee vyössä. Linnan ja vyön päällä on heraldinen herttuan kruunu. Kyse ei ole Philipin monogrammista, vaan erillisestä tunnuksesta.

Alankomaista puolestaan tuli vastaukset sekä kuninkaan että kuningattaren syntymäpäiväonnitteluihin, ja Tanskan kruununprinssiparilta tuli vastaus hääpäiväonnitteluihin. Molemmista hoveista osasin odottaa tekstikorttia. Kortit olivat englanniksi, mutta Tanskan kortissa siniset tekstit ylä- ja alaosassa olivat tanskaksi.

Tanskan kruununprinssiparilta sekä Alankomaiden kuningasparilta tulleet vastaukset.
Parempi kuva Tanskan kruununprinssiparin kortista.

Näiden lisäksi olen saanut kevään aikana useita vastauksia Luxemburgin suurherttuaperheeltä. Luxemburgista on tullut postiprojektin kannalta suosikkihovini, sillä vastaukset tulevat suhteellisen nopeasti ja olen laskujeni mukaan saanut vastauksen jokaiseen lähettämääni onnitteluun. Vastaukset ovat tulleet ranskaksi, mikä tuntuu ihanan hienostuneelta! 😀 Lukioaikaiset espanjantunnit ja Google kääntäjä auttavat tulkitsemaan, vaikka tässä kontekstissa tekstin sisällön voi melkein arvata.

Onnittelin suurherttua Henriä ja suurherttuatar Maria Teresaa heidän helmikuisen 40-vuotishääpäivänsä johdosta.

Huhtikuussa onnittelin suurherttua Henriä sekä hänen nuorinta poikaansa prinssi Sébastienia. Isällä ja pojalla on sama syntymäpäivä, joten laitoin heille yhteisen kortin. Sain kuitenkin molemmilta erilliset vastaukset. Tekstikorttien mukana oli hauskana yllätyksenä myös erilliset valokuvat!

Syntymäpäiväonnitteluihin vastattiin korteilla ja kuvilla. Toisen kuvan taakse oli leikattu ja liimattu pieni tekstilappu, jossa oli tietoa ranskaksi kuvan käyttöoikeuksista.

Viimeisenä vielä kevään suosikkikorttini! Luxemburgin kruununperijä prinssi Charles täytti vuoden toukokuussa. Aiempien kuvattomien tekstikorttien perusteella en odottanut mitään ihmeellistä, mutta toivoin saavani jälleen erillisen kuvan. Ilokseni kuitenkin hovi oli panostanut korttiin!

Luxemburgin prinssi Charlesin 1-vuotiskortti. Kortin kannessa on siniset reunaviivat ja perintösuurherttua Guillaumen vaakuna (pikkukuva oikeassa alakulmassa). Kiitosteksti on luxemburgiksi ja ranskaksi.

Sellaisia vastauksia tällä kertaa! 🙂 Onko teille tullut samanlaisia kortteja? Mä odottelen kiinnostuneena, millainen kortti Monacon ruhtinasparilta tulee 10-vuotishääpäivän onnitteluihin, kun tavallinen joulukorttikin oli sen verran vaikuttava!

13 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaallista vastauspostia, osa 2

  • Hääpäivänä julkaistussa kuvassa Kate katsoo sivulle ja William Kateen, eivät siis suoraan kameraan niin kuin tässä. 🙂 Samaan aikaan kuitenkin selkeästi otettu, mutta tätä kiitoskortin kuvaa en löytänyt ainakaan heidän instagramistaan.

   • Aivan! Sitten on vielä kolmaskin versio olemassa. Unohdin, että kaikkia ei ole julkaistu.

 1. Wau! Oletpa saanut paljon postia. Olet ollut myös ahkera onnittelija. Nuo vastaukset ovat niin aristokraattisia, hyvä kuva ja vastauskortti.
  Luxenbourgin Charlesin vastauskortti on aivan ihana. Kirjeenvaihto kuningashuoneiden on oiva syy oppia ranskaa.

  • Mä oon miettinyt jo pitkään, että pitäisi oppia saksaa tai ranskaa. Saksa olisi varmaan helpompi ja hyödyllisempi kieli mulle, mutta toisaalta ranska tuntuu niin elegantilta!

   Lähettelen näitä kortteja nyt postiprojektin hengessä runsaasti. Jatkossa varmaan muistan isoimpia merkkipäiviä ja lähinnä suosikkikuninkaallisia. Mutta onhan näitä hauska keräillä!

 2. Wau, oletpa saanut mielenkiintoisia kortteja.
  Minäkin odottelen Monacosta vastausta hääpäiväonnitteluihin. Tuskin mitään uutta kuvaa tulee kun Charlene on ollut Etelä-Afrikassa jo pari kuukautta. Saadaankohan nyt mitään vastausta.

  Lähetin myös kruununprinsessa Victorialle synttärikortin, mutta sinulta kuulemani mukaan sieltä ei juuri vastailla.

  • Mä sain Monacosta tällä viikolla vastauksen. Olin kyllä vähän pettynyt sen hienon joulukortin jälkeen.

   Mä oon lähettänyt nyt useempaan kertaan Ruotsiin kortteja, mutta ei ole tullut vastauksia. Jatkan varmaan yrittämistä isoimpien merkkipäivien kohdalla, sillä kyllä sieltä ilmeisesti jotkut saavat vastauksia satunnaisesti silloin tällöin. 😀

   • En ole vieläkään saanut Monacosta mitään. Pettynyt olo kun tämä oli vielä eka kerta kun mihinkään hoviin kirjoitin. Laitoin yhteystietonikin hyvin selvästi kuoren taakse. Ajattelin, että Albert on käynyt Suomessa monesti ja pitää Lapista ja saisin siten vastauksen.

    • Koska lähetit onnittelut? Ei kannata ehkä vielä luovuttaa, mullakin on jotkut vastaukset kestäneet kauan. Aina on mahdollista, että kuori on myös yksinkertaisesti vaan eksynyt johonkin.

     Tällaista tämä valitettavasti on, aina ei vastauksia tule edes sellaisilta “varmoina” pidetyiltä. Mä en ole saanut kuningatar Elisabetilta joulukorttiin vastausta. Kannattaa vaan rohkeasti laittaa jatkossakin, niin kyllä sieltä joku tärppää varmasti! 🙂

     • Lähetin kortin jo 21.6. jotta kerkiää perille heinäkuun alkuun.
      Suomen posti on nykyisin hyvin epäluotettava. Maan sisälläkin kirjeet ja kortit kulkevat joskus toista viikkoa.
      Periksi en tosiaan anna, vaan lähetän jatkossakin postia.
      Odotan että laitat elokuun merkkipäiväkalenterin. Nämä kuukausikohtaiset kalenterit on olleet kivoja.
      Ainakin kruununprinsessa Mette Maritin synttärit on elokuussa.

     • Aivan, täytyykin täydentää kalenteria! Aloitin sen vähän kokeiluna. Tarkoituksena olisi löytää parempi wordpress-lisäosa, mutta vielä ei ole löytynyt täydellistä niin tämä toimii nyt toistaiseksi. 😊

      Kerro sitten, jos saat vielä Monacosta tai muualta vastauksia!

 3. Hei,
  Tänään sain viimeinkin kiitoskortin Monacosta.
  Kortin allekirjoituksesta oli vaikea saada selvää, Albert de…Charlenen nimeä en tunnistanut lainkaan 😙 ja vaakunakin näytti olevan vain Albertin.
  Olen kuitenkin nyt hyvilläni.

Jätä kommentti