Kuninkaallista vastauspostia, osa 3

Kesällä ja syksyllä oli muutama hiljainen kuukausi, jolloin en lähetellyt kauheasti postia kuninkaallisille. Nyt kuitenkin meno on ollut taas vilkkaampaa, joten on aika esitellä viime kuukausien saalis. Joukossa on myös yksi harvinainen helmi: henkilökohtainen vastaus brittiherttuattarelta!

Viime postauksen jälkeen lähettämäni posti:

 • Liechtensteinin ruhtinaspari (hääpäivä)
 • Zara ja Mike Tindall (hääpäivä)
 • Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi (vauvaonnittelut)
 • Luxemburgin perintösuurherttuapari (hääpäivä)
 • Prinsessa Elisabeth (syntymäpäivä)
 • Prinsessa Catharina-Amalia (18-vuotissyntymäpäivä)
 • Kentin prinsessa Alexandra (85-vuotispäivä)
 • Herttuatar Camilla (onnittelut uudesta kunniamerkistä)
 • Jouluposti
  • Belgian kuningasperhe
  • Monacon ruhtinasperhe
  • Kuningatar Elisabet
  • Walesin prinssi Charles ja herttuatar Camilla
  • Cambridgen herttuaperhe
  • Prinssi Edward ja kreivitär Sophie
  • Espanjan kuningasperhe
  • Luxemburgin perintösuurherttuaperhe

Vanhin tämänkertaisista korteista on heinäkuussa saapunut vastaus Monacon ruhtinasparin hääpäiväonnitteluihin. Kauniin joulukortin jälkeen tämä oli pieni pettymys, mutta tylsän kortin takana lienee ymmärrettävä syy. Olisiko nimittäin niin, että uutta kuvaa ei vain ollut mahdollista ottaa, kun ruhtinatar Charlene sairasti kevään ja kesän Etelä-Afrikassa?

Monacon ruhtinasparin hääpäivävastaus

Perintösuurherttua Guillaume ja perintösuurherttuatar Stéphanie viettivät yhdeksättä hääpäiväänsä lokakuun puolivälissä. Vastauskortti oli Luxemburgin hoville tyypillinen tekstikortti. Olen toisinaan saanut Luxemburgista liitteenä valokuvan, mutta tällä kertaa tuli pelkkä kortti.

Kortin tekstissä on muuten kaksi kirjoitusvirhettä. Ylimmän rivin highness-sanasta puuttuu monikkomuodon pääte -es. Oikea versio olisi siis Their Royal Highnesses. Lisäksi kun kiittäjiä on kaksi, niin lopussa pitäisi lukea thank you eikä thanks you. Eli turha siis stressata omia kielioppivirheitä, kun kömmähdyksiä sattuu myös hoveissa! 🙂

Luxemburgin perintösuurherttuaparin hääpäivävastaus

Belgian prinsessa Elisabeth täytti lokakuussa 20 vuotta, mikä oli mainio tilaisuus lähettää Belgiaan postia ensimmäistä kertaa. Vastauskortti oli ranskaksi ja mukana tuli prinsessan syntymäpäivän kunniaksi julkaistu uusi valokuva.

Belgian prinsessa Elisabethin syntymäpäivävastaus

Myöhemmin sain Belgiasta vastauksen myös koko kuningasperheelle osoittamaani joulukorttiin. Kortissa toivotetaan hyvää joulua ja uutta vuotta hollanniksi, ranskaksi, saksaksi ja englanniksi. Lisäksi siinä on kuningasparin painetut allekirjoitukset sekä heidän neljän lapsensa nimet.

Alankomaiden prinsessa Catharina-Amalia täytti joulukuussa 18 vuotta, joten laitoin sinnekin onnittelut. Vastauksena tuli Alankomaille tyypillinen tekstikortti, joka on koristeltu prinsessan monogrammilla.

Prinsessa Catharina-Amalian syntymäpäivävastaus

Monacosta tuli tammikuun alussa jouluvastaus, joka oli edellisvuoden tapaan upea! Kortti oli jälleen vähän isompi, ja siinä oli hauska “piirrosversio” perhepotretista sekä punaisia lumihiutalekoristeita. Teksti oli ranskaksi, englanniksi ja monegassiksi.

Syksyllä onnittelin Yorkin prinsessa Beatricea ja Edoardo Mapelli Mozzia heidän tyttärensä Sienna Elizabethin syntymästä. Kaksipuolisen kortin etupuolella oli vauvan jalanjäljet vaaleanpunaisella pohjalla, ja toiselta puolelta löytyi Beatricen kirjoittama kiitosviesti. Alkuperäinen teksti on kirjoitettu selvästi käsin, mutta painettu korttiin.

En ole useammasta yrityksestä huolimatta saanut aiemmin vastauksia kummaltakaan Yorkin prinsessalta, joten voi mikä riemu, kun nyt viimein tärppäsi! Brittihovilla kestää yleensä kuukausia vastata, ja tämäkin kortti tuli vasta ihan äskettäin tammikuun puolivälissä.

Prinsessa Beatricen vastaus vauvaonnitteluihin

Sitten viimeisin vaan ei suinkaan vähäisin vastaus! Eilen illalla ihmettelin kotona postista tullutta saapumisilmoitusta. En muistanut tilanneeni mitään, eikä kukaan sukulainen ollut kertonut laittaneensa pakettia tulemaan. Paperilapussakaan ei ollut tietoa lähettäjästä, mutta Postnordin sovellus kertoi kyseessä olevan kirjattu kirje Britanniasta. Siinä kohtaa aloin jo aavistella, mitä tuleman pitää. Ja oikeassa olin: Cornwallin herttuatar Camilla oli vastannut henkilökohtaisesti hänelle lähettämääni kirjeeseen!

Herttuatar Camilla vastasi kirjeeseeni henkilökohtaisesti!

Kuningatar Elisabet myönsi herttuattarelle vuodenvaihteessa Sukkanauharitarikunnan kunniamerkin. Lähetin vuodenvaihteen jälkeen kirjeen, jossa onnittelin herttuatarta kunniamerkin johdosta ja puhuin yhdestä hänen hyväntekeväisyysteemastaan, joka on koskettanut omaa elämääni.

Kirjeessä on Camillan käsin kirjoittama alku- ja lopputervehdys sekä koneella kirjoitettu varsinainen teksti. Koska kyseessä on kirje (eikä valmis kortti), joka sisältää viittauksen omassa kirjeessäni mainitsemaan henkilökohtaisempaan asiaan (peitetty tekstiosio), niin uskon herttuattaren todella lukeneen kirjeeni ja vastanneen siihen omakätisesti.

Kirjepaperissa on herttuattaren monogrammi sekä Birkhall-teksti, joka tarkoittanee sitä, että vastaus on kirjoitettu prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan Skotlannin-residenssissä. Prinssi Charles peri Balmoralin linnan mailla sijaitsevan Birkhallin kuningataräiti Elisabetilta vuonna 2002.

Ei siis yhtään huono saalis! Jouluvastauksia on vielä tulematta, minkä lisäksi alkuvuoden suurten kuninkaallisten juhlien johdosta lähetettyihin kortteihin ehkä tulee jokunen vastaus kevään aikana. Norjan ja Tanskan hovit eivät ole parhaita vastaamaan, mutta jospa ainakin jotain tulisi. 🙂 Oletteko te saaneet jo jouluvastauksia?

Aiemmin saamani vastaukset löytyvät täältä ja täältä. Ohjeita kuninkaalliseen kirjeenvaihtoon löytyy täältä.

16 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaallista vastauspostia, osa 3

 1. Vautsi, oletpa saanut upeat vastaukset, varsinkin tuo Camillan ihan itse kirjoittama.
  Sain muuten Monacosta ihan samanlaisen kortin hääpäiväonnitteluista.
  Lähetin joulukortit Ruotsiin Carl Philipille ja Sofialle, Tanskan kruununprinssiparille, Englantiin Cambridgeille sekä Kuningatar Elisabethille, Belgian, Hollannin ja Espanjan kuningaspareille. Vastauksia ei mistään ole vielä tullut ja joka päivä käyn toivorikkaana postilaatikolla.
  Lähetin myös synttärikortin Monacon Carolinelle ja olen aina fanittanut häntä, joten olisin otettu vastauskortista 🙂

  • Mä laitoin myös Carolinelle kortin! Toivottavasti saadaan molemmat vastaus. 😊

   Mä luovuin kylmästi Hollannista tänä vuonna, kun sieltä kuulemma tulee aina niitä Unicef-kortteja eikä perhekuvia. 😄

   • Tänään sain Belgiasta samanlaisen joulukortin, kuin sinäkin. Samoin tuli Hollannista semmoinen “aneeminen” kortti, jossa piirrettyjä taloja. Unicefin leimaa ei tosin ole.

   • Hei,
    Tiedustelen saiko Timanttisalonki kiitoskortit Monacon Carolinen tai prinsessa Estellen synttärikortista?
    Minä en saanut. En saanut myöskään joulukorttiin vastauskorttia Carl Philipilta ja Sofialta. Loppupäätelmänä, Ruotsin hoviin en lähetä enää mitään.

    • Ruotsin hovista en ole saanut koskaan mitään, eikä Carolinestakaan ole kuulunut.

     Ruotsin hovi vastaa harvoin, mutta yleensä vastaus on kuvallinen jos sellaisen saa. Kannattaa siis jatkaa sinnikkäästi! 😄

 2. Tuo Camillan tapa vastata kirjeisiin on kyllä ihan mahtava juttu, ja jälleen yksi esimerkki siitä miten voi omaan julkisuuskuvaan vaikuttaa positiivisesti. Tuo Bean ja Edon kiitoskortti on myös jotenkin tosi symppis pienine jalanjälkineen 🙂 Milloinkohan saadaan eka kuva Siennasta, kiinnostaa onko äidiltä periytynyt punertava tukka!

  • Huikeaa kyllä, että Camilla vastailee myös itse kirjeisiin! Pieni vaiva, mutta iso asia.

   Yorkien nuoremmasta polvesta olisi kiva saada perhekuva, kun molemmat siskot ovat nyt naimisissa ja perheellisiä! Täytyy toivoa että Eugenie joskus postaa 😄

 3. Hienoja vastauksia olet saanut. Kyllä korttien lähettäminen kannattaa.

  Huomenna klo 19.00 Yle Teemalla Margareetta kuningatar ja taiteilija.

  • Tää on kyllä hauska harrastus. Ikinä ei tiedä, tuleeko vastausta vai ei, niin kaikki kortit tuntuvat omalla tavallaan erityisiltä. 😄

   Kiitos vinkistä, pitääpä jakaa tietoa tuosta dokkarista!

 4. Minä odottelen myös vastauksia. Lähetin Marylle Tanskaan syntymäpäiväonnittelut. Elisabethille ja Margareetalle molemmille myös onnittelut valtaannousun vuosipäivänä. Aikaisemmin olen lähettänyt muutamia syntymäpäiväonnitteluja ja hääpäiväonnitteluja. Pitäisi itsekin kirjoittaa Camillalle, jos onni lykästäisi ja saisi henkilökohtaisen vastauksen. Kiva harrastus, mutta tahtoo myös helposti unohtua kirjoittaminen.

  • Mun täytyykin muistaa laittaa huomenna Marylle ja Elisabetille onnittelut! Tää on hauska ja helppo harrastus!

   Tämä Camillalta tullut vastaus on kyllä huikea. Täytyy arkistoida se huolellisesti, että pysyy tallessa.

 5. Ihana tuo Beatricen vastaus, koskettava! Aikamoinen saalis, ja kaiken kruunaa Camillan vastaus. Kiitos kun jaat saamiasi vastauksia täällä! Miten muuten säilytät vastauspostia?

  Itse laitoin ekan kuninkaallispostini matkaan, Marylle synttärionnittelut. Jännittää, tuleeko vastausta 😁

  • Mä laitoin kanssa Marylle kortin! Viime vuonna sain hääpäiväonnitteluihin vastauksen, mutta tekstikortti oli vaan vähän tylsä. Hauska muisto silti. 😊

   Mulla on tällä hetkellä vastauksille oma kansio, jossa pidän niitä muovitaskuissa. Oon miettinyt kyllä itsekin, että mikähän olisi kaikista järkevin tapa säilöä. Kansio on kiva, kun voi selailla, mutta taskuja pitäisi olla sitten melkeinpä joka vastaukselle oma, kun muuten ne ovat sitten ihan vaan kasassa siellä taskun sisällä. 🤔

   • Marystä on julkaistu nyt niin upeita potretteja ja maalattu muotokuva, että Tanskan hovi saisi rikkoa tekstikorttilinjaansa ja laittaa kuvan mukaan. Mutta kunhan edes jokin vastaus tulisi, niin olisin tyytyväinen:)

    • Mulle tuli justiinsa vastaus Margareetan kultajuhlasta. Se oli ihan tavallinen kirjemuotoinen (ja aika tylsä) vastaus. Vähän epäröin, että jos kuningatarta juhlitaan noin niin voisiko kruununprinsessan kohdalla tehdä poikkeusta. Mutta toisaalta eihän Margareetan juhlan yhteydessä julkaistua näin paljon kuvia?? 😀 Pidetään peukkuja, kuva olisi kyllä tervetullut!

Jätä kommentti