Luxemburgin perintösuurherttuapari 10 vuotta naimisissa – hovi julkaisi uusia kuvia

Paljon onnea Luxemburgin perintösuurherttua Guillaumelle ja perintösuurherttuatar Stéphanielle, jotka viettävät tänään 10-vuotishääpäiväänsä! Pariskunnan kirkolliset häät pidettiin 20. lokakuuta 2012. Heidät oli siviilivihitty edellisenä päivänä.

Merkkipäivän kunniaksi hovi on julkaissut uusia yhteiskuvia pariskunnasta.

Luxemburgin perintösuurherttuapari on ollut naimisissa jo 10 vuotta! Kuva: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Perintösuurherttua Guillaume, 40, on suurherttua Henrin viidestä lapsesta vanhin ja näin ollen maan kruununperijä. Perintösuurherttuaparilla on toukokuussa 2020 syntynyt poika prinssi Charles. Hovi tiedotti hiljattain perheen kasvavan keväällä toisella lapsella.

Luxemburgin suurherttuaperheestä voi lukea lisää tästä postauksesta.

Satuhäät

Maailman ainoan suurherttuakunnan kruununperijän häät herättivät aikoinaan kansainvälistä kiinnostusta. Eikä ihmekään, sillä hääpari oli suorastaan häikäisevän upea. Silloin 30-vuotias perintösuurherttua Guillaume oli Euroopan viimeinen naimaton kruununperijä, ja komea kuin mikä univormussaan. Morsian, 28-vuotias kreivitär Stéphanie de Lannoy, puolestaan oli syntyjään vanhan belgialaisen aatelissuvun tytär.

Embed from Getty Images

Pari oli tavannut toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 2004, mutta seurustelusuhde alkoi vuonna 2009. Hovi tiedotti kihlauksesta keväällä 2012, ja häät pidettiin saman vuoden syksyllä.

Hääjuhlallisuudet alkoivat siviilivihkimisellä, jota seurasi juhlaillallinen suurherttuan palatsissa Luxemburgissa. Morsiamella oli upea hopeinen Elie Saabin iltapuku ja kuninkaallisen perheen kokoelmaan kuuluva kaunis kukkatiara.

Embed from Getty Images

Kirkollinen vihkiminen tapahtui seuraavana päivänä Luxemburgin Notre Damen katedraalissa, ja seremonian jälkeen hääpari näyttäytyi kansalle palatsin parvekkeella.

Embed from Getty Images

Stéphanien Elie Saab -hääpuku on edelleen yksi kuninkaallisia suosikkejani. Morsiuslookin kruunasi de Lannoyn sukutiara. Jossain kohtaa päivää pienikokoinen tiara kuuluisasti tosin kippasi takakenooon päälaella, mutta asia korjattiin! 😀

Embed from Getty Images

Kruununperijän häiden vieraslistalla oli valtava määrä kuninkaallisia: isäntäperheen lisäksi Belgiasta, Liechtensteinista, Alankomaista, Norjasta, Tanskasta, Ruotsista, Espanjasta, Britanniasta, Monacosta, Jordaniasta, Marokosta ja Qatarista. Entisten hallitsijasukujen edustajia oli mm. Kreikasta, Bulgariasta, Itävallasta, Italiasta, Ranskasta, Portugalista, Jugoslaviasta ja useista Saksan kuninkaallisista suvuista.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Hääpäivää varjosti myös murhe: Stéphanien äiti kreivitär Alix de Lannoy kuoli vain kaksi kuukautta ennen häitä 70 vuoden iässä. Morsian kunnioitti äitinsä muistoa pitämällä tämän kihlasormusta hääpäivänä. Stéphanien isä kreivi Philippe de Lannoy osallistui tyttärensä häihin, mutta tämän korkean iän vuoksi morsiamen saattoi alttarille tämän vanhin veli kreivi Jehan de Lannoy.

Perintösuurherttuatar Stéphanien omasta kihlasormuksesta voi lukea enemmän vanhasta joulukalenteripostauksesta.

Kiinnostaako lukea enemmän häävieraiden lookeista? Order of Splendorin blogissa voit muistella häiden aaton gaalaillallisen asuja täällä. Itse hääpäivän asut löytyvät täältä: hääseurue ja vieraat.

Kuva: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Paljon onnea Guillaumelle ja Stéphanielle!

17 kommenttia artikkeliin ”Luxemburgin perintösuurherttuapari 10 vuotta naimisissa – hovi julkaisi uusia kuvia

 1. Stephanie ja Guillaume ovat kyllä tosi sympaattinen pari! Lähetin heille tällä viikolla kortin, onnittelin 10-vuotishääpäivästä ja samalla myös tulevasta vauvasta.

  Harmi, että en itse seurannut heidän häitään 2012, näyttää olleen ihan kunnon kuninkaalliset pirskeet. Kiva, että vaikka hääseremonia oli päivätilaisuus ja sitten “hattujuhla” niin häiden aattona oli kunnon iltajuhla tiaroineen kaikkineen. Näitä tyylejä on hauska katsella vuosienkin päästä. Stephanien häätyyli on yksi minunkin suosikkejani, mielestäni siinä toimii aivan kaikki: aivan upea puku, kaunis sukutiara, IHANA kihlasormus, herkkä huntu ja näyttävä kimppu vielä viimeistelevät tyylin. Sekoitus klassista, romanttista ja majesteettista.

  • Siis mä just kirjoitin Facen puolella, että harmittaa kun en näitä häitä aikoinaan seurannut! 😄 Mutta onneksi on kuvia ja videoita ja englanniksi löytyy myös senaikaisia blogipostauksia muilta bloggaajilta.

 2. Noteerattiinko näitä häitä hirveästi Suomessa? 🤔
  Ihana pari kyllä! Näyttävät onnelliselta ja tasapainoiselta pariskunnalta, Charles on söpöistä söpöin lapsukainen ja ihanaa että uusi vauvakin on tulossa. Luxemburgista alkaa tulla lempihovini.

  • En kyllä rehellisesti sanottuna muista, kun en itse silloin aikanaan seurannut vielä niin paljoa. Ei näitä varmaan ole Suomen tv:ssä näytetty, kuten Kikka tuossa alempana sanoi. Mutta jotain juttua on varmasti ollut.

 3. Tuskin näitä häitä mitenkään ja minkään vertaa näytetiin meidän tv-kanavilla. Mutta Youtubesta löysin lyhyitä ja yli parituntisen sekakielisen (saksaa, ranskaa ja jotain ) videon. En kyllä katsonut kuin lyhyitä pätkiä muutaman.

  • Muistan muuten seuranneeni ALankomaiden Willem-Alexanderin valtaannousun seremonioita Ylen kautta. Missähän se raja mahtaa mennä, että mitä näytetään ja mitä ei. 😀

 4. Tämä ei liity asiaan, mutta sain tänään vastauksen prinsessa Annelle lähettämääni surunvalittelukorttiin Elisabetin kuoleman johdosta (tekstikortti, lady-in-waiting oli käsin allekirjoittanut ja kirjekuoren osoite myös ilmeisesti käsin kirjoitettu). Onko muille tullut vastauksia? Muistelisin, että jossain olit jakanut hovin päivityksen, että surunvalittelupostia oli hieman tullut, siksi olin yllättynyt näin nopeasta vastauksesta.

  • Mä en ole saanut vielä vastauksia mutta laitoin aika myöhään, vasta lähempänä hautajaisia.

   Hovi kertoi somessa, että surunvalitteluja tuli yli 50 000 kirjeen/kortin verran. Siinä riittää palatsin postitiimille työtä. 😄

 5. Jotenkin ihana pari. Pitkään saivat odottaa ensimmäistä lasta ja nyt jo toinen tulossa. Muuten nythän alkaisi olla aika lähetellä joulutervehdyksiä hoveihin. Jostakin kumman syystä haluaisin kirjoittaa prinsessa Annelle. Voitko auttaa osoitteen kanssa.

  • Moi! Multa on mennyt ilmoitus tästä kommentista ohi, sori myöhäisestä vastauksesta!

   Annelle voi kirjoittaa osoitteeseen Buckingham Palace
   London SW1A 1AA
   UNITED KINGDOM

   Kerro sitten, jos saat vastausta! 😊

 6. Tämä kommentti ei liity postauksen aiheeseen mutta tulin kertomaan, että sain tänään ensimmäisen vastauksen Elisabethin kuoleman surunvalitteluihin. Lähetin alunperin kolme kirjettä. Ensin tein kirjeen Charlesille ja Williamille Tämän jälkeen löysin kotoa vielä yhden postimerkin ja laitoin kirjeen myös Edwardille. Wessexin jaarlilta sain tänään vastauksen. Saa nähdä tuleeko muita vastauksia myöhemmin.

   • Mä tulin ihan kateudesta vihreäksi, kun näin instassa kun esittelit kortin! 😄 Aivan upea muisto Elisabetista.

    • Laitoitko itse kortteja menemään? Mä toivon että tulisi vielä vastaukset Charlesilta, Williamilta ja Annelta mutta toi Wessexien kortti on kyllä niin upea että sekin ilahdutti kovasti. 😊 Ja se on samaa formaattia kuin Elisabetilta saatu kortti Philipin muistamisesta joten nyt mulla on “pari” 😁

     • Kirjoitin Annelle ja Charlesille. Annelta tulikin jo vastaus, Charlesilta en odota ihan hetkeen, toivottavasti vastaus kuitenkin tulee!

      Ja tänään tuli postissa kiitoskirje Guillaumelta ja Stephanielta hääpäiväonnittelujen johdosta, hurjan nopea vastaus! Normaalin tekstikortin lisäksi valokuva parista.

     • Kiva että olet saanut vastauksia! Mulle ei ole tullut Britanniasta muilta kuin Wessexeiltä toistaiseksi. Nyt onkin aika laittaa Charlesille jo synttärionnittelut.

      Mä ajattelin laittaa Luxemburgiin myös onnittelukortin prinsessa Alexandran kihlauksesta.

Jätä kommentti