Prinsessa Alexandran kirkkohäät: erikoinen hääpuku oli Elie Saabin käsialaa!

Luxemburgin prinsessa Alexandran ja Nicolas Bagoryn häähumu jatkui lauantaina 29. huhtikuuta kirkollisella seremonialla ja isommalla hääjuhlalla Etelä-Ranskassa. Morsian oli jälleen säteilevä kuin aurinko, mutta Elie Saabin suunnittelema erikoinen hääpuku jakanee aika paljon mielipiteitä!

Siviilivihkiminenhän oli viikkoa aiemmin Luxemburgissa. Kirkollinen vihkiminen ja hääjuhla olivat virallisesti yksityisiä, eikä hovi esimerkiksi tiedottanut päivän kulusta juuri mitään päivämäärän ja paikkakunnan lisäksi. Odotettavissa oli kuitenkin jonkin verran kuvia tilaisuudesta, ja paikalta saatiin myös medioiden välityksellä hiukan livekuvaa. Yleisöäkin näytti olleen paikalla aika runsaasti.

Tässä postauksessa on taas valtava määrä kuvia! Postauksen kuvagalleriat saa klikattua isommiksi, ja Getty-galleriat puolestaan ovat selattavia.

Aurinkoiset keväthäät Ranskan Rivieralla

Prinsessapari vihittiin katolisen kaavan mukaan Saint Trophymen kirkossa Bormes-les-Mimosasin kaupungissa. Suurherttuaperheellä on jo vuosikymmenten ajan ollut siellä kesäpaikka, ja lähistöllä sijaitsee myös Ranskan presidenttien kesäresidenssi Brégançonin linnoitus.

Bormes-les-Mimosas on noin 8000 asukkaan pikkukaupunki Provence-Alpit-Rivieran hallintoalueella Ranskan kaakkoiskulmassa. Kukkuloilla sijaitseva keskiaikainen kaupunki näyttää hurmaavalta! Alexandran ja Nicolasin valitsema Saint Trophymen kirkko puolestaan on rakennettu 1700-luvun lopussa romaanisen tyylisuunnan inspiroimana.

Hovi jakoi joitakin kuvia kirkosta ja kaupungista. Tulee kova matkakuume näitä katsoessa!

Vihkiseremonia

Vihkiseremonia alkoi noin klo 16:15 paikallista aikaa. Prinsessa Alexandra saapui kirkkoon isänsä käsipuolessa, minkä johdosta yksi Nicolaksen veljistä saattoi Maria Teresaa. Sulhanen itse saapui äitinsä kanssa.

Myös kirkon kukkakoristeista jaettiin useita kuvia. Siviilivihkimisessa nähty vaaleanpunainen oli vaihtunut nyt sinivalkoiseen.

Prinsessa Alexandran hääpuku oli Elie Saabin käsialaa

Prinsessa Alexandran erikoinen hääpuku oli Elie Saabin käsialaa. Saman suunnittelijan kynästä syntyivät myös perintösuurherttuatar Stéphanien ja prinsessa Clairen hääpuvut, mutta Alexandran puku oli kyllä tyyliltään jotain ihan muuta kuin Stéphanien ja Clairen puvut! En olisi todellakaan arvannut kuvia katsomalla saman suunnittelijan työksi.

Embed from Getty Images
Prinsessa Alexandra saapui kirkkoon isänsä suurherttua Henrin kanssa

Puvun yläosa oli drapeerattu, ja miehustassa oli kaksi allekkain olevaa “solmua”. Näyttävän yläosan parina oli yksinkertainen A-linjainen hameosa ja tyllihuntu. Prinsessan kampauksessa oli myös pieniä kukkia, ja hääkimppu koostui kieloista.

Hihoista ja puvun takaosasta (postauksen ensimmäinen kuva) tuli vähän mieleen kruununprinsessa Victorian hääpuku, tosin pääntie oli venekauluksen sijaan V-mallia.

Prinsessa Alexandran erikoinen hääpuku oli libanoninalisen Elie Saabin käsialaa. Kuvassa myös sulhanen Nicolas Bagory.

Puvun kanssa Alexandralla oli hänellä aiemminkin nähty Chaumet’n timanttinen choker-tiara, ilman helmiä tällä kertaa. Ristikkokuviointinsa takia helposti tunnistettavaan tiaraan voi laittaa ylimmän timanttirivin lisäksi vielä rivin helmiä, ja nämä extrarivit voi vaihtoehtoisesti jättää kokonaan pois. Tiaraa voi käyttää myös kaulakoruna, jolloin siitä tulee nimensä mukaisesti pantamainen choker-koru. The Court Jewellerin mukaan tiara on tehty suurherttuatar Charlotten valtakauden aikana, eli mahdollisesti 1900-luvun alku- tai keskivaiheilla.

Alexandralla oli myös suvun jalokivikokoelmaan kuuluvat timantti- ja helmikorvakorut (joita Stéphanie käytti siviilivihkimisessään) sekä timanttilukolla koristeltu kaksirivinen helmirannekoru.

Embed from Getty Images

Erikoinen hääpuku jakaa mielipiteitä

Harmittaa sanoa tämä ääneen, mutta olen vähän pettynyt kokonaisuuteen. Alexandra oli todella kaunis ja säteilevä, mutta hääpuku ei valitettavasti iskenyt muhun, ja tiarakaan ei kuulu suosikkeihini. 😀 Annan pisteitä rohkeasta pukuvalinnasta (tässä ei tosiaan menty sieltä mistä aita on matalin), mutta miehusta ei mielestäni toimi, vaikka ajatus on sinänsä hauska.

Alexandran hääpuvun malli oli saanut selvästi vaikutteita tästä Elie Saabin viime syksyn malliston haute couture -luomuksesta. Kuva: Elie Saab

Kokonaisuus olisi toiminut paremmin, jos miehustan alempi solmu olisi jätetty pois. Pidin hihoista ja pääntien mallista, mutta vyötärön ja vatsan kohdalta puku ei minusta ollut kovin imarteleva. Erityisesti istuessa tai vähänkin viistosta otetuissa kuvissa drapeeraus ei näyttäydy edukseen, vaan näyttää siltä, kuin puku olisi liian iso. Keskivartalo näyttää jotenkin hassun tasapaksulta. Solmut toimivat paremmin tuossa ylempänä olevassa syysmalliston puvussa, jonka designia hääpuvussa lienee sovellettu.

Prinsessa Alexandra ei mielestäni aina onnistu myöskään saamaan tiaroja istumaan päähänsä täydellisesti, ja mun mielestä joissain kuvissa tälläkin kertaa näkee, että tiara istuu sivuilta vähän hassusti. Kokonaisuudesta jäi tällä kertaa vähän pliisu maku valitettavasti.

Suurherttuatar jakoi omilla sometileillään vielä äiti-tytär-hetken kuvia hääpäivältä. Nuo kukkakoristeet Alexandran hiuksissa tuovat mieleen vähän Itävallan Sisin kuuluisat tähtikorut, vai mitä tykkäätte?

Vieraat

Vieraslista oli tällä kertaa odotetusti paljon isompi. Hääparin perheiden lisäksi paikalla oli nyt myös suurherttuaperheen muut sukuhaarat, etupäässä suurherttua Henrin sisarusten perheitä.

Morsiuslapsen kunniatehtävän olivat saaneet prinsessa Amalia, prinssi Liam ja prinssi Charles sekä Juliette Bagory (ilmeisesti sulhasen veljentyttö).

 • Suurherttua Henri ja suurherttuatar Maria Teresa
 • Perintösuurherttua Guillaume ja perintösuurherttuatar Stéphanie
  • Prinssi Charles (myös noin kuukauden ikäinen prinssi François nähtiin perhekuvissa!)
 • Prinssi Félix ja prinsessa Claire
  • Prinsessa Amalia ja prinssi Liam
 • Prinssi Louis
  • Prinssi Gabriel ja prinssi Noah
 • Prinssi Sébastien
 • Nicolaksen äiti ja sisarukset

Tunnistan todella huonosti näitä ei-hallitsevien sukujen kuninkaallisia, enkä myöskään onnistunut etsinnöistä huolimatta löytämään kuvia tai kattavia listauksia vieraista, mutta paikalla oli kuitenkin useita Alexandran serkkuja Habsburgin, Nassaun ja Liechtensteinin suvuista; mm. Liechtensteinin prinsessat Maria-Anunciata ja Marie-Astrid (Anunciatan hääpostaus löytyy muuten täältä) sekä Itävallan arkkiherttuatar Gabriella (hääpostaus täällä).

Embed from Getty Images
Hääparin äidit; suurherttuatar Maria Teresa Elie Saabin haalaripuvussa ja Nicolaksen äiti tyylikkäässä vaaleansinisessä juhlamekossa.

Embed from Getty Images
Perintösuurherttuapari prinssi Charlesin kanssa; Stéphaniella Paula Kan tyylikäs tummansininen puku.

Embed from Getty Images
Prinssi Félix ja prinsessa Claire; prinsessan punainen mekko on Zuhair Muradilta.

Embed from Getty Images
Prinssi Louis’n pojat prinssit Gabriel ja Noah ovat jo nuoria miehiä!

Potretit

Itse hääjuhlasta ei saatu muita kuvia kuin nämä potretit. Kuvat on otettu suurherttuaperheen kesäpaikassa, ja näillä portailla suku on poseerannut yhteiskuvissa ennenkin. Tyypillisiin palatseissa otettuihin hääkuviin verrattuna näissä on jotenkin hauskan tunnelma. Pihan vähän karun kuivaa luontoa ei ole lähdetty silottelemaan muutamia kukka-asetelmia enempää. Melkein kuin mikä tahansa perhe poseeramassa yhdessä mökillä.

Hääpari lähisukulaistensa kanssa

Alexandra ja Nicolas lähtivät kirkolta muuten klassikkoauton kyydissä. Vielä kerran paljon onnea prinsessa Alexandralle ja Nicolakselle yhteiseen elämään! Me kuninkaallisharrastajat kiitämme tarjoamastanne häähumusta. 😀

Embed from Getty Images

Asutiedot on haettu UFO No More ja The Court Jeweller -blogeista. Kuvien oikeudet: Suurherttuaperheen yksityinen kokoelma – Sophie Margue & Kary Barthelmey (ellei toisin ilmoitettu).

10 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Alexandran kirkkohäät: erikoinen hääpuku oli Elie Saabin käsialaa!

 1. Ei tämä Alexandran morsiuslook omallekaan top-listalle noussut. Tuo puvun catwalk-versio oli hienompi, mutta ei välttämättä toiminut parhaiten hääpukuna. Istuvuus ei ollut paras mahdollinen vyötärön seudulta kuten totesit. Ja tiaran olisi saanut asetella enemmän takakenoon, nyt se vähän törrötti päässä. Pääasia tietysti on että morsian itse on tyytyväinen ja oikein kauniiltahan hän näytti 🙂

  Kun katseli vieraista kuvia niin melko sekalaista seurakuntaa asujen puolesta, ei tainnut olla pukukoodi kauhean virallinen 😀 Maria Teresan jättirusetti oli kyllä liikaa, morsiamen äidin ei tarvitsisi yrittää varastaa show’ta.

  • Tämä puku jäi kyllä mieleen, mutta kommenttien perusteella vastaanotto ei tosiaan ole ihan superihastunut. 😃

   Stephanie oli hääparin lähipiiristä mun mielestä parhaiten pukeutunut. Maria Teresan asussa en oikein tykännyt värivalinnastakaan, puku oli ihan muusta maailmasta luin muut vieraat. Vaikka aika hajanaista oli pukeutuminen, kuten sanoit.

 2. Katselin eilen Youtubessa kuvia ja filminpätkiä kirkkohäistä ja ihmettelin hiukan, kuten sinäkin, morsiamen pukua. Mielestäni yksi taite kangasta olisi ollut kevyempi ja kauniimpi ratkaisu. Nyt tästä tuli mieleen, anteeksi vaan, haavataitos tai kantoliina tai kapalo, siis jotain lääketieteellistä tai hoidollista kuitenkin. Mutta ympäristö ja kirkko olivat kauniit ja tunnelmalliset. Tytär asuu Provencessa, joten siinä mielessä maisema oli jotenkin tutun näköistä, hänen kuvissaan olen nähnyt.

  Huvitti kovin, kun luultavasti amerikkalaisaksentilla selostettiin tapahtumia lyhyessä pätkässä, sulhanen oli Beigori ja sulhaspoikana Tzaals ja muutkin ranskalaisnimet “anglisoitu”.
  Morsian kaunis ja puitteet upeat, bonne chance heille!
  Jos mielipidettäni sulhasen hiuksista kysyttäisiin, niin vastaisin, että antaisi olla oman värinsä eikä tuollaisen valkaistun. Tuskin kysytään.

  • Toi haavataitos onkin hauska mielleyhtymä! 😃

   Tuli hirveä matkakuume kyllä kuvia katsellessa. Upeita maisemia ja juuri tuollaiset pikkukaupungit ovat vaan niin hurmaavia!

   En vieläkään osaa sanoa, että onko sulhasen kuontalo au natural vai värjätty. 😃

 3. Voi olla että tuo on niitä pukuja, jotka toimivat paremmin luonnossa kuin kuvissa, eli se näyttää ehkä ‘livenä’ yksityiskohtineen kivalta eikä ainakaan tylsältä. Pääasia että morsian oli tyytyväinen, toivottavasti oli! Erikoinen tuo vihreä jättirusetti!.

  • Voi olla, että puku on parempi livenä. Silti tuo miehusta on erikoinen valinta myös suunnittelijalta. Outoa, jos ammattilaiset eivät ole osanneet nähdä, että design voi tuottaa ongelmia. Toivottavasti morsian kuitenkin sai sen mitä halusi!

   Maria Teresan asukaan ei ole saanut ylistystä. 😃

 4. Alexandran morsiouslook ei valitettavasti noussut munkaan suosikiksi. Elie Saab tekee yleensä aivan upeita juhlapukuja, joten tämä puku tuntui vähän jopa flopilta näinkin kokeneelle ja ansioituneelle suunnittelijalle. Mielestäni siinä on liikaa kangasta yläosassa ja mittasuhteet vähän pielessä, niin vaikutelma on aika pönäkkä. Catwalk-versio toimii huomattavasti paremmin, mutta toki se olisi ollut vähän turhan paljastava kuninkaallisiin kirkkohäihin. Tiara ei myöskään kuulu suosikkeihini, joten harmillisesti jäi vähän laimea fiilis morsiamen lookista, vaikka Alexandra itse näyttikin säteilevältä!

  Mutta löysin paljon positiviistakin! Miljöö oli aivan ihastuttava ja tunnelma vaikutti olevan korkealle! Katsoin noissa autokuvissa, että yleisö on päässyt kyllä todella lähelle paria vaikka poliiseja onkin välissä. Vieraiden asuista erityisesti Stephanien ja sulhasen äidin asut näyttivät upeilta, tykkäsin myös Clairen boho-mekosta.

  • Onkohan Elie Saabilla oltu vähän mukavuusalueen ulkopuolella? Kommentoin juuri tuossa ylempänä, että erikoista, jos ei ammattilaiset ole osanneet ennakoida designin haasteita.

   Kirkosta poistuessakin vieraat oli ahtaana sumppuna siinä pienten portaiden juurella. 😃 Ja vaikutti tosiaan siltä, että yleisöä pääsi hyvinkin lähelle.

   Stephanie oli mun suosikkipukeutuja vieraista!

 5. Morsian oli kaunis puvustaan ja tiarastaan huolimatta ja sulhanen komea mutta jokin loppusilaus / arvokkuus puuttui.
  Häät itsessään varmasti lämminhenkiset ja pääasia että niistä jäi juhlijoille hyvät muistot 💖

  • Nämä kemut olivat yksityistilaisuus, mikä varmasti selittää asiaa. Jos olisi ollut viralliset isot häät Luxemburgissa, niin moni asia olisi varmasti mietitty ja järjestetty eri tavalla. Oli tosi upeasti tehty minusta hovilta, että päivästä julkaistiin näinkin runsaasti kuvia (niitä tuli muuten lisää, mutta en ole ehtinyt päivittää niität tänne vielä).

   Hääpari näytti onnelliselta ja rakastuneelta, joten kaikkea hyvää heille!

Jätä kommentti