Kuninkaallinen palkintogaala eli vuosikooste 2021

Hyvää uutta vuotta 2022! 🎆 Vuodenvaihteen tienoilla on tullut tavaksi kerrata päättyneen vuoden tapahtumia, joten vuorossa on jälleen kuninkaallinen palkintogaala vuoden 2021 kohokohdille ja kuninkaallisille puheenaiheille!

Toinen pandemiavuosi sisälsi rajoituksia, peruutuksia ja yleistä epävarmuutta tulevasta. Kuninkaallisella rintamalla oli kuitenkin yllättävän vilkasta. Vuoteen mahtui iloa ja surua sekä koko ihmiselämän kirjo syntymästä kuolemaan – kaikki tietysti pandemian sävyttämänä.

Palkintogaalassa on kolme kategoriaa: tapahtumat, henkilökohtaiset palkinnot ja tyyli. Tekstistä löytyy linkit kutakin aihetta käsittelevään postaukseen.

Ruotsin kuningasperhe iloitsi, kun prinsessa Madeleine perheineen pääsi viimein kotiin viettämään kesää. Kuva:  Jonas Ekströmer / Kungl. Hovstaterna

Tapahtumat

Vuoden kastejuhla: Ruotsin prinssi Julian

Embed from Getty Images

Ruotsin prinssiparin kuopus oli vuoden ainoa varsinainen kuninkaallinen vauva, joten kilpailu tästä palkinnosta ei tällä kertaa ollut kovaa. Maaliskuussa syntynyt Julian kastettiin elokuussa Drottningholmin linnan kirkossa.

Britanniassa vauvabuumi jatkui poikkeuksellisen vahvana, sillä kuningatar Elisabet sai vuoden aikana peräti neljä uutta lastenlastenlasta. Prinsessa Eugenie ja prinsessa Beatrice saivat kumpikin esikoisensa, Sussexin herttuapari iloitsi toisen lapsensa syntymästä, ja Zara Tindallin perhe täydentyi kolmannella lapsella.

Vuoden häät: Kreikan prinssi Philippos ja prinsessa Nina

Embed from Getty Images

Syksyllä Euroopassa ehdittiin elää hetken verran melko normaalia elämää, ja häähumua oli monessa perheessä. Kreikan prinssi Philippoksen häissä oli ehkä eniten kuninkaallista tuntua. Vieraslista, Philippoksen vanhempien hääkirkko sekä näyttävä morsiuslook kallistivat vaakaa Philippoksen ja Ninan suuntaan.

Blogissa puhuttiin myös myös Liechtensteinin prinsessasiskosten (Maria Anunciata ja Marie Astrid) sekä suuriruhtinas George Mikhailovichin häistä. Ilman blogipostausta jäivät valitettavasti Japanin prinsessa Mako sekä Flora Ogilvy, joka on kuningatar Elisabetin serkun prinsessa Alexandran pojantytär (Town&Country -lehden kuvagalleria löytyy täältä).

Vuoden syntymäpäivä: kuningatar Elisabet 95 vuotta

Embed from Getty Images

Brittihovissa tapahtui niin paljon keväällä, että kuningatar Elisabetin 95-vuotispäivä melkeinpä unohtui kaiken muun lomassa. Tuolla vuosilukemalla saa minusta kuitenkin automaattisesti ykkössijan!

Vuoden muita merkittäviä syntymäpäiväsankareita olivat mm. Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa (75 vuotta), Alankomaiden kuningatar Máxima (50 vuotta), Norjan prinsessa Märtha Louise (50 vuotta), Luxemburgin perintösuurherttua Guillaume (40 vuotta), Japanin prinsessa Aiko (20 vuotta), Alankomaiden prinsessa Catharina-Amalia (18 vuotta) sekä lady Louise Windsor (18 vuotta).

Vuoden hupsista: Alankomaiden kuningasperheen “faux pass”

Embed from Getty Images

Koronarajoituksista ei voi ostaa ulospääsyä, ja sääntöjen odotetaan koskettavan kaikkia yhdenvertaisesti. Monissa hoveissa on oltu asian suhteen erittäin tarkkoja, mutta Alankomaiden kuningasperhe sai loppuvuodesta jälleen koronakritiikkiä, tällä kertaa prinsessa Amalian 18-vuotispäivän juhlien vuoksi.

Pienet, noin 20 osallistujan juhlat pidettiin ulkona palatsin puutarhassa Amalian syntymäpäivän tienoilla. Kaikki vieraat olivat rokotettuja ja tehneet koronatestin ennen juhlaa. Tilaisuus pidettiin kuitenkin juuri, kun uusi korona-aalto riehui Euroopassa, ja Alankomaissa vieraiden määrää oli rajoitettu sisätiloissa neljään henkeen. Vaikka Amaliaa juhlittiin ulkona, niin tapaus ei näyttänyt esimerkilliseltä kansalaisten silmissä.

Lokakuussa 2020 kuningaspari pyysi julkisesti anteeksi lähdettyään Kreikkaan lomalle samaan aikaan, kun kotimaan rajoituksia kiristettiin osittaiseen lockdowniin.

Vuoden merkkitapahtuma: prinssi Philipin kuolema

Embed from Getty Images

Edinburghin herttuan prinssi Philipin kuolema oli kuluneen vuoden merkittävin kuninkaallinen tapahtuma, joka jätti jälkensä niin prinssin perheeseen kuin kansaankin. Philipiä kunnioitettiin niin näyttävästi kuin pandemian keskellä vain pystyttiin, prinssin omat toiveet huomioiden. Lopputulos oli kuninkaallisella mittapuulla erikoinen ja luultavasti ennennäkemätön, mutta samalla juuri Philipille sopinut napakymppi.

Vuoden muita kuninkaallisia merkkihetkiä olivat mm. Tanskan prinssi Christianin konfirmaatio, Liechtensteinin ruhtinatar Marien kuolema sekä Norjan kuningas Haraldin valtakauden 30-vuotispäivä. Suuria hääpäiviä viettivät Norjan kruununprinssipari (20 vuotta) sekä Cambridgen herttuapari ja Monacon ruhtinaspari (kumpikin 10 vuotta).

Vuoden draama: Monacon ruhtinatar Charlenen sairastelu

Embed from Getty Images

Vuoden draamaa oli vaikea valita, sillä tänäkin vuonna on kohistu monista asioista. Ruhtinatar Charlenen sairastelu ja poissaolo on kaikessa mystisyydessään ollut kuitenkin niin poikkeava ja tietysti valitettava tapahtumaketju, että se täytyy noteerata.

Ruhtinatar oli noin puoli vuotta jumissa Etelä-Afrikassa sairastuttuaan korva- nenä- ja kurkkutulehdukseen toukokuisella matkallaan. Tulehduksen hoito vaati useita operaatioita ja esti Charlenea lentämästä takaisin Eurooppaan.

Marraskuussa hän pääsi viimein takaisin kotiin, mutta iloa ei kestänyt kauaa, sillä pian ruhtinatar hakeutui hoitoon vakavan uupumuksen takia. Joulun alla hovi kertoi ruhtinattaren toipumisen etenevän lupaavasti, mutta vievän vielä kuukausia.

Kotiinpaluun ilo ei valitettavasti kestänyt kauaa. Kuva: Eric Mathon/Palais princier

Ruhtinas Albert on tasapainotellut hallitsijan ja isän velvollisuuksien välillä vaimonsa poissaolon aikana. Lapsilla on tietysti kova ikävä äitiään, mikä näkyi lasten pitelemissä kylteissä maan kansallispäivänä (kuva ylempänä). Albertin sisaret prinsessat Caroline ja Stéphanie ovat auttaneet parhaansa mukaan niin lasten kuin edustustehtävien kanssa. Kaksoset aloittivat syksyllä koulun, mutta ovat nyt tilapäisesti kotiopetuksessa perhetilanteen vuoksi.

Tapahtumat ovat synnyttäneet spekulaatioita mm. avio-ongelmista, kauneusleikkauksista ja lääkeriippuvuudesta. Olipa taustalla mitä hyvänsä, niin toivottavasti Charlene voi pian paremmin ja pääsee kotiin perheensä luokse! Tilanne on varmasti vaikea lapsille.

Vuoden aikana meitä kohahdutti myös mm. Sussexin herttuaparin Oprah-haastattelu sekä herttuaparin tyttären Lilin nimi. Tanskassa puhuttiin prinssi Joachimin antamasta haastattelusta, jossa hän kommentoi “varaperillisen” asemaa. Loppuvuoden suuriin uutisaiheisiin kuului kuningatar Elisabetin sairasloma.

Henkilökohtaiset palkinnot

Vuoden debyytti: Oranian prinsessa Catharina-Amalia

Kuva: RVD – Frank Ruiter

Prinsessa Amalialla on vielä pitkä matka ennen kokopäiväistä edustusroolia, mutta prinsessan 18-vuotissyntymäpäivää juhlittiin näyttävästi joulukuussa mm. kirjan, muotokuvien ja puheen muodossa, joten Amalia on ansainnut vuoden debyytin palkinnon! Saimme myös tietää, että hän on tiarojen ystävä, joten lienee turvallista asettaa hieman odotuksia nuoren prinsessan tiaratulevaisuudelle! 😉

Vuoden morsian: Japanin prinsessa Mako

Embed from Getty Images

En valitettavasti lopulta ehtinyt kirjoittaa Japanin prinsessa Makon häistä, mikä jäi harmittamaan. Makon ja hänen miehensä Kei Komuron häät eivät nimittäin olleet perinteinen onnellisen lopun alku. Ihanaa, että pari sai toisensa vuosien odottelun jälkeen, mutta häillä oli ainakin täältä Euroopasta katsottuna katkeransuloinen sävy.

Prinsessa Mako ja Kei kihlautuivat vuonna 2017, mutta seuraavalle vuodelle kaavailtuja häitä kuitenkin lykättiin, kun sulhasen äidin taloussotkut nousivat julkisuuteen. Kyse oli noin 30 000 euron summasta, jonka Kein äiti oli saanut/lainannut entiseltä sulhaseltaan. Kohun myötä sekä kansan että hovin suhtautuminen avioliittoaikeisiin muuttui nihkeäksi.

Kun hääpäivä lopulta ilmoitettiin tänä syksynä, niin Makon kerrottiin kärsineen traumaperäisestä stressihäiriöstä jo useamman vuoden ajan pariskuntaan kohdistuneen kritiikin vuoksi. Pari avioitui lokakuussa ilman keisarillisia rituaaleja, ja hääperinteiden kieltäminen Makolta on japanilaisessa kontekstissa iso asia. Mako puolestaan kieltäytyi vapaaehtoisesti noin miljoonan euron könttäsummasta, jonka hallitus on perinteisesti maksanut keisariperheen jättäville prinsessoille.

Embed from Getty Images

Yllä kuvassa prinsessa Mako vuonna 2019

Häiden myötä Mako menetti Japanin lain mukaisesti prinsessan tittelinsä ja paikkansa keisariperheessä. Pari piti hääpäivänään tiedotustilaisuuden, jossa he vastasivat muutamiin ennalta sovittuihin kysymyksiin Makon mielenterveyden sallimissa rajoissa. He ovat nyt asettumassa New Yorkiin kauas Japanin mediasta, ja Kei on hoitanut äitinsä velan. Toivon onnea ja menestystä pariskunnalle ja heidän uudelle elämälleen!

Vuoden kuva: kuningatar Elisabet prinssi Philipin hautajaisissa

Embed from Getty Images

Vuoden ehkä liikuttavin kuninkaallinen hetki oli kuningatar Elisabet seuraamassa yksin puolisonsa hautajaisseremoniaa tutulta paikaltaan kotikirkkonsa penkissä Windsorissa. Myös muu perhe oli paikalla, mutta koronarajoituksien vuoksi kukin perhekunta istui keskenään.

Mieleen tuli myös Japanissa prinsessa Makon hääpäivänä otettu kuva, jossa prinsessa Kako halaa isosiskoaan tämän lähtiessä perheen kodista viimeistä kertaa prinsessana. Voin hyvin kuvitella hetken olleen tunteikas, sillä sisarukset varmasti ymmärsivät tilanteen vaatimat uhraukset, minkä lisäksi Mako oli muuttamassa pian häiden jälkeen toiselle puolelle maailmaa.

Embed from Getty Images

Vuoden mediaesiintyminen: prinssi Harry James Cordenin show’ssa

Mulla on nyt loppuvuodesta ollut ristiriitaiset fiilikset Harrysta ja Meghanista, mutta kaiken muun keskellä ei ole ollut aikaa eikä oikein jaksamistakaan kirjoittaa heidän asioistaan. Sussexit ovat olleet vuoden aikana otsikoissa monesta syystä, mutta positiivisella puolella suosikkini oli prinssi Harryn erikoisjakso James Cordenin show’ssa, joka oli mielestäni vuoden paras kuninkaallinen mediaesiintyminen.

Vuoden kuninkaallinen vastauskortti: Luxemburgin prinssi Charlesin 1-vuotispäivä

Prinssi Charlesin syntymäpäiväonnittelujen vastauskortti. Kuva: Timanttisalonki

Timanttisalongin kuninkaalliseen postiprojektiin tulee vielä jatkoa lähiaikoina, sillä loppuvuoden 2021 vastauskortit ovat vielä julkaisematta! Voin jo nyt kuitenkin sanoa, että kaikista vuoden aikana saaduista vastauksista paras oli mielestäni Luxemburgin prinssi Charlesin 1-vuotissyntymäpäivän kortti. Kaunis ja sopivan kuninkaallinen kortti oli iloinen yllätys hovin tavallisten tekstikorttien lomassa!

Vuoden sitaatti: “We’re very much not a racist family”

Sussexit väittivät Oprahin haastattelussa, että joku kuninkaallisen perheen jäsenistä oli ollut huolissaan heidän silloin vielä syntymättömän lapsensa ihonväristä. Haastattelun jälkeen prinssi Williamilta tietysti kysyttiin asiasta tämän seuraavassa edustustehtävässä, jolloin prinssi kielsi perheen olevan rasistinen.

Täytyy sanoa, että tunsin vähän myötätuntoa Williamia kohtaan. Vaikka kysymys oli odotettavissa, niin mitä tällaiseen oikein voi vastata? Joka tapauksessa Williamin lausahdus on valintani vuoden sitaatiksi. Tiedossa ei ole edelleenkään, miten tämä ihonvärikeskustelu on tarkalleen mennyt, mutta tämä rasismiväite oli yksi Oprah-haastiksen suurimmista pommeista, ja se leimasi koko vuotta.

Toinen valintani vuoden sitaatiksi oli Oranian prinsessa Amalian “I give my life to the Netherlands”, eli “Annan elämäni Alankomaille”, mikä on aika vaikuttava lausahdus 18-vuotiaalta. Amalia kertoi syntymäpäivänsä kunniaksi julkaistussa kirjassa siitä, miten on tullut sinuiksi kuninkaallisen roolinsa kanssa.

Vuoden julkinen kunnianosoitus: Cornwallin herttuatar Camilla sai Sukkanauharitarikunnan jäsenyyden

Herttuatar Camillan vuosi sai viime metreillä kirsikan kakun päälle, sillä kuningatar Elisabet myönsi miniälleen Sukkanauharitarikunnan jäsenyyden! Kyseessä on korkein mahdollinen kunnianosoitus, joka on vieläpä täysin kuningattaren oman harkinnan varainen.

Elisabet jakaa tällaisia kunnianosoituksia hyvin harkitusti, ja omat lapsetkin pääsivät jäseniksi prinssi Charlesia lukuun ottamatta vasta yli nelikymppisinä. Camillan kohdalla merkittävää on, että maan viimeisimmät kuningatarpuolisot saivat Sukkanauharitarikunnan jäsenyyden vasta aviomiehiltään näiden valtaannousun jälkeen. Tämä on siis hieno tunnustus Camillan työlle ja asemalle perheessä!

Tyyli

Vuoden morsiuslook: Flora Ogilvy

Embed from Getty Images

Tämän vuonna nähdyistä häälookeista jo aiemmin mainittu Flora Ogilvy oli suosikkini. Liechtensteinin ja Kreikan kuninkaallisten morsianten puvut olivat hyvin persoonallisia. Japanissa Makon puku oli liian simppeli ollakseen vuoden morsiuslook. Venäjällä Victoria Romanovnan puku oli klassinen ja pelkistetty, mutta tiara ja sen asettelu eivät olleet paras mahdollinen yhdistelmä.

Lopulta päädyin Floraan. Kokonaisuus oli kaikista tasapainoisin ja klassisin. Phillipa Lepleyn suunnittelemassa hääpuvussa oli sydämenmuotoinen pääntie, pitkät läpinäkyvät hihat ja kirjottuja kukkakoristeita. Floralla oli isoäitinsä prinsessa Alexandran kukikas Ogilvy-tiara sekä niin ikään isoäidiltä lainatut timantti- ja helmikorvakorut.

Vuoden arkilook: Espanjan kuningatar Letizia

Embed from Getty Images

Kuningatar Letizia käyttää paljon housuja, ja tämä tammikuussa 2021 nähty asu on kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva ja tyylikäs! Ei ehkä absoluuttisesti paras viime vuoden arkiasuista, mutta Letizian tyyli ei saa tarpeeksi huomiota täällä Pohjolassa, joten tämä olkoon yleinen kunnianosoitus kuningattaren tyylille! Letizialla on usein tosi skarppeja ja tyylikkäitä asuja. Jos kiinnostaa, niin Queen Letizia’s Style on loistava blogi!

Vuoden päiväasu: Wessexin kreivitär Sophie

Embed from Getty Images

Sama juttu kuin Letizian kanssa, eli tämän voi ajatella yleisenä tunnustuksena kreivitär Sophien tyylille! Sophiella on elegantteja ja tyylikkäitä asuja, mutta hän ei ole kuitenkaan jämähtänyt mihinkään tiettyyn tyyliin. Kuvassa näkyvä asu on tämän vuoden Ascotista. Hattu itse asiassa näyttää minusta pölyhuiskulta, mutta kokonaisuus toimii hyvin yhteen ollen elegantti ja kepeän kesäinen.

Vuoden iltalook ilman tiaraa: Cambridgen herttuatar Catherine

Embed from Getty Images

Herttuatar Catherine kirjaimellisesti sädehti uuden James Bondin ensi-illassa syksyllä! Pandemian myötä iltapukutilaisuuksissa oli pitkä tauko, ja Kate vastasi kaikkiin odotuksiin täydellisesti. Kokonaisuus oli todella upea meikkiä ja kampausta myöten!

Kunniamaininnan saavat kuningatar Máxima, herttuatar Meghan, herttuatar Camilla sekä herttuatar Catherine (alla oleva galleria).

Embed from Getty Images

Vuoden iltalook tiaralla: Ruotsin prinsessa Sofia

Kuva: Nyhetsbyrån

Tiaroja nähtiin edellisvuotta enemmän, mutta silti normaalivuotta vähemmän. Suosikkini oli Ruotsin prinsessa Sofia Espanjan kuningasparin valtiovierailun illallisella! Valkoinen puku toimi kauniisti Sofian häätiaran kanssa.

Kunniamaininnat menevät kuningatar Letizialle, kuningatar Margareetalle, Japanin prinsessa Aikolle sekä prinsessa Märtha Louiselle (alla oleva galleria).

Embed from Getty Images

Vuoden tyylimoka: kuningatar Máximan “reikäpuku”

Embed from Getty Images

TJos joku asu on joskus nostanut karvat pystyy, niin tämä! 😄 Claes Iversenin suunnittelemassa iltapuvussa on runsaasti erikokoisia reikiä, joista osa paljasti Máximan ihon ja osa taas mekon alla olleen nuden alusmekon. Pieni paljastavuus ei mua häiritse, mutta en vaan tykkää tästä toteutuksesta. Käsivarsien ja jalkojen reiät näyttävät hassuilta Máximan liikkuessa.

Vuoden miehinen tyylinäyte: Norjan kruununprinssi Haakon

Norjan kruununprinssiperhe kansallispäivän vietossa. Kuva: Lise Åserud – NBT

Norjan vahva kansallispukuperinne on upea, ja on erityisen hienoa, että myös kruununprinssi Haakon osallistuu siihen! Ruotsissahan kuningasperheen miehiä ei koskaan nähdä kansallispuvuissa. Kansallispäivänä Haakonin voi bongata kruununprinssiperheen kotikunnan Askerin seudun puvussa, johon kuuluu päällystakki, koristeltu liivi, polvihousut, sukat ja solkikengät.

Lopuksi: mitä on luvassa vuodelle 2022?

Kuninkaallinen vuosi 2022 näyttää oikein lupaavalta, ja tulossa paljon kivoja juttuja! Harmillisesti moni niistä osuu alkuvuodelle, mutta koronan vuoksi osaa on jo siirretty myöhemmäksi, joten eiköhän juhlahumua riitä vielä kesälle ja syksylle.

Embed from Getty Images

 • Kuningatar Elisabetin valtakauden platinajuhla (helmikuu, mutta juhlaviikonloppu on kesäkuussa)
 • Kuningatar Margareetan valtakauden kultajuhla (tammikuu, mutta juhlat on siirretty loppukesään)
 • Kuningatar Letizia 50 vuotta (syyskuu)
 • Kruununprinsessa Mary 50 vuotta (helmikuu)
 • Prinsessa Ingrid Alexandra 18 vuotta (tammikuu, mutta juhlat siirretty myöhemmäksi)
 • Herttuatar Catherine, prinssi William ja prinsessa Madeleine 40 vuotta (tammi- ja kesäkuu)
 • Alankomaiden kuningasparin 20-vuotishääpäivä (helmikuu)
 • Luxemburgin perintösuurherttuaparin 10-vuotishääpäivä (lokakuu)
 • Prinsessa Estelle 10 vuotta (helmikuu)

Mitä teille jäi parhaiten mieleen kuluneelta vuodelta, ja mitä odotatte eniten tältä vuodelta? 😊

12 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaallinen palkintogaala eli vuosikooste 2021

 1. Ei tämän vuoden kohokohta sinänsä, mutta olen kovin utelias tuon Charlenen keissi suhteen. Jään odottelemaan, jos koskaan paljastuu mistä koko hommassa oikein oli kyse. Tämän vuoden tapahtumista kiinnostaa erityisesti Margareetan ja Elisabetin valtakausijuhlinnat

  • Joo, Charlenen tapaus on jopa kuninkaallisen draaman mittapuulla ihan poikkeuksellinen juttu. Saa nähdä, kauanko menee ennen kuin hän palaa julkisuuteen.

 2. Mun mieleeni jäi koskettavimmin prinssi Phlipin hautajaiset, Espanjan kuningasparin Ruotsin vierailu (oli kiva katsella iltapukukuvia pitkästä aikaa) sekä edellä kommentoineen Maijan mukaan minuakin suuresti kiinnostaa ruhtinatar Charlenen oikea tilanne, mistä on kysymys…
  Kiitos muuten tästä kivasta koosteesta. Minäkin odottelen jouluvastauspostia 7 kuningashuoneesta.

  • Mä toivon, että tällä kertaa kuningatar Elisabetilta tulisi jouluvastaus! 😄 En ole vielä kertaakaan saanut, vaikka useamman kerran kirjoittanut jouluna tai syntymäpäivänä.

 3. Oikein hyvää vuoden alkua kaikille! Kiitos koosteesta, tästä taas muisti miten paljon onkin tapahtunut. Koronan takia aika on yhtä mössöä, en edes muistanut että niin, Juliankin syntyi vasta tänä vuonna, tuntuu että siitä olisi kauemmin 😀 Parhaiten jäi mieleen tältä vuodelta Philipin kuolema ja hautajaiset, jotka olivat kyllä just hänen tyylisensä. Tuo kuva Elisabetista yksin istumassa kirkon penkissä on niin surullinen.

  Charlenen tilanne herättää ihmetystä täälläkin, olipa hänellä mikä tahansa niin toivotaan pikaista paranemista! Kuninkaallisen möhlijän palkinto menisi prinssi Andrew’lle, jonka tilanne muuttuu entistä tukalammaksi… En voi käsittää miten häntä edelleen suojellaan, tilanne muuttunee viimeistään Charlesin noustessa valtaan. Tuo Maximan reikämekko on kyllä järkyttävä, kääk… Tälle vuodelle voisikin toivoa että korona hellittäisi ja saataisiin mahdollisimman paljon iltapukuja ja tiaroiden loistetta!

  • Joo siis ajantaju on jotenki ihan hukassa, pelkkää sumuista pandemiaa vaan 😄 Ja näissä vuosikoosteissa vielä yleensä korostuu vähän loppuvuosi, kun se on tuoreemmassa muistissa.

   Andrew’n tilanne on kyllä jännä. Ikävää jos onnistuu jotenkin luikertelemaan vastuusta. Mutta vaikka ei virallista tuomiota saisikaan, niin tää on kyllä sellainen tahra että edustusrooliin ei todellakaan ole paluuta.

 4. Hieno lista.
  Yksi poikkeus minulla on: Victorian puku tuolla espanjalaisten valtiovierailulla oli minusta vuoden huippu. Victoria on luontoihminen, sen tuo puku tuo selvästi julki, upeaa designia, kaunis ja rohkea valinta. Ainoastaan tiaran olisi voinut valita toisin. Kokotimanttinen hapsutiara olisi ollut parempi valinta.
  Sofian puku on mielestäni väärä valinta, ei puvun mallissa mitään vikaa ole, se on vaan väärän värinen. Kun ei ole tapahtuman päähenkilö pitää pukeutua sen mukaisesti. Jokin värillinen vaikkapa nobelleninki olisi ollut parempi. Värillä olisi voinut tuoda iloa tapahtumaan.
  Vuoden onnistuja oli minusta prinssi Oscar, totinen pikkupoika suorittamassa joulun aikaan tärkeitä tehtäviä.

  Charlenen tapausta olen seurannut jo pitempään. Pitkä sairastelu vaatii usein myös pitkän toipumisen. Onneksi Albertista on tullut kunnon isä kaksosille. Joskus sairas fysiikka sairastuttaa myös psyyken, tai heittää varjonsa sinne. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus.

  Nyt taas näyttää sille ettei tässä juhlita mitään, toivottavasti mennään kuitenkin parempaa päin.

  • On ollut mukava nähdä Monacossa Carolinen ja Stéphanien olevan selvästi kaksosten (ja Albertin) tukena. Varmasti tosi vaikea paikka lapsille olla noin pitkään erossa äidistä.

   Onneksi nuo pukujutut on makuasioita. 😄

 5. Aikamoinen vuosi takana! Parhaiten mieleen on jäänyt Julianin syntymä ja ristiäiset sekä muut vauvauutiset (varmaan, koska itselle viime vuoden kohokohdar olivat omien lasten syntymä ja ristiäiset :D). Lisäksi viime vuodesta on jäänyt iloiseksi muistoksi blogiarvonnan voittaminen!

  Tältä vuodelta odotan tiaroita, Nobeleita normaalissa mittakaavassa ja sekä Elisabetin että Margareetan juhlallisuuksia.

  • Mä niin toivon että kesällä voisi juhlistaa näitä isoja tapahtumia “normaalisti”, mutta vähän kyllä epäilyttää. Mahdotonta sanoa miltä koronatilanne näyttää.

   Tiaroja joo ehdottomasti lisää tänä vuonna! Belgian Elisabethkaan ei ole vielä tehnyt debyyttiään.

Jätä kommentti